I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати спаржу: 5 рецептів смачних весняних блюд

Дізнайтеся, як правильно приготувати спаржу

Спаржа – популярний для нас продукт. Вона чудово поєднується практично з усіма продуктами. Її можна додавати в салати – і овочеві, і м'ясні, і рибні, готувати з неї супи і рагу. Часто її просто бланшують і подають із голландським соусом. Вона може доповнити корисний весняний сніданок. Але як готувати спаржу, знають далеко не всі. З цього матеріалу дізнаєтеся про різновиди спаржі, особливості її приготування і запишете 5 оригінальних рецептів.

А якщо є завдання – знайти оригінальний подарунок, то скористайтеся нашими ідеями з березневого календаря свят.

Реклама

Як чистити і варити спаржу

Варена спаржа готується таким чином – пагони слід очистити вниз від середини, потім скласти їх в пучки по 6-8 штук і підрізати знизу на 2 см, щоб усі стебла виявилися приблизно однакової довжини. Далі пучки можна зв'язати ниткою або гілочкою зелені.

Потім потрібно закип'ятити воду в каструлі, підсолити, додати кілька кружалець лимона і поставити вертикально пучки спаржі кінчиками вгору. Через те, що останні готуються швидше, вони не повинні бути у воді – вистачить впливу пари.

Реклама

Зелена спаржа вариться хвилин 5, біла – 10-15 хвилин. Готову спаржу слід промити крижаною водою, підсушити на серветці і подавати з оливковою олією і соком лимона.

Читайте також:

Як готувати спаржу в духовці

Спаржу можна запекти в духовці. Для цього стебла потрібно обчистити, підрізати і викласти на деко або будь- яке вогнетривке блюдо. Посолити, скропити лимонним соком і оливковою олією. Запікати 15-20 хвилин за температури 180° С.

Реклама

Рецепти зі спаржею: паелья з куркою, грибами та овочами

Паелья з куркою
Паелья з куркою

Складові:

  • 1 куряче філе;
  • 5 печериць;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 1 червоний перець, бажано запечений;
  • 1 стакан зеленого горошку;
  • 1 пучок спаржі (250 г);
  • 2 склянки довгозернистого рису;
  • сіль, мелений перець;
  • чилі;
  • 1 ст. л. соку лимона;
  • 5-6 склянок води або бульйону.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити і нарізати кубиками.
  2. Цибулю, моркву і часник почистити і дрібно нарізати.
  3. Гриби нарізати пластинками.
  4. Спаржу зачистити, розрізати на шматки і бланшувати 1-2 хвилини в киплячій підсоленій воді.
  5. На оливковій олії обсмажити шматочки курячого філе, цибулю і часник.
  6. Потім додати гриби, моркву і спаржу. Помішуючи, смажити 10-15 хвилин.
  7. Всипати зелений горошок і дрібно нарізаний запечений перець.
  8. Додати промитий рис і сік лимона. Перемішати, посолити і посипати подрібненим перцем чилі.
  9. Залити рис водою або овочевим бульйоном, довести до кипіння і на середньому вогні тушкувати до готовності. Перед подачею дати страві настоятися під кришкою.

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Основними інгредієнтами в салатах для Стрільців мають бути спаржа і качине м'ясо
Основними інгредієнтами в салатах для Стрільців мають бути спаржа і качине м'ясо

Складові:

  • 2 курячих яйця;
  • 100 г бланшованої або консервованої спаржі;
  • 100 г замороженої стручкової квасолі;
  • 100 г зеленого горошку (замороженого).

Для заправки:

  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. готової гірчиці;
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити круто або зробити яйця пашот. Для останніх потрібно закип'ятити в каструлі воду, додати трохи оцту і посолити. Яйце розбити в чарку або стаканчик. Воду добре розмішати ложкою, щоб утворився вир, і обережно вилити яйце. Через хвилину викласти його шумівкою на паперовий кухонний рушник і дати просохнути.
  2. Квасолю і горошок розморозити, відварити з додаванням солі до готовності (приблизно 5-7 хвилин), відкинути на друшляк і облити холодною водою для збереження кольору овочів.
  3. Зелену спаржу підрізати (1-2 см стебла знизу), очистити картоплечисткою з середини вниз. У білої спаржі з допомогою економки слід очистити тільки під верхівкою. Закип'ятити воду в каструлі, додати трошки солі і лимона, покласти спаржу. Варити 3 хвилини. Облити крижаною водою.
  4. Для заправки змішати лимонний сік із медом, додати оливкову олію, гірчицю і бальзамічний оцет, розмішати до однорідного стану, додати сіль за смаком.
  5. У салатник покласти квасолю, горошок і спаржу, полити готовим соусом, зверху покласти четвертинки яєць. За бажанням прикрасити зеленню петрушки.

Кролик у сидрі з гарніром зі спаржі

Кролик з сидром
Кролик з сидром

Інгредієнти:

  1. Тушка кролика – 1 шт.;
  2. Бекон – 4-5 смужок;
  3. Спаржа зелена – 10-11 стебел;
  4. Солодкий перець – 1 шт.;
  5. Цибуля-шалот – 3 шт.;
  6. Часник – 2 зубчики;
  7. Сидр або ігристе – 250 мл;
  8. Розмарин і чебрець – по 1 гілочці;
  9. Вершкове масло – 20 г;
  10. Оливкова олія – ​​3 ст. л.;
  11. Овочевий бульйон;
  12. Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Кролика нарізаємо на шматочки, заливаємо холодною водою і залишаємо мінімум на 20 хвилин.
  2. На сковороді розігріваємо 1 ст. л. оливкової олії, викладаємо очищені цибулю-шалот (цілком), зубчики часнику, розмарин і чебрець, обсмажуємо протягом двох хвилин. Додаємо бекон і обсмажуємо все до золотистого кольору. Розмарин, чебрець, часник і бекон прибираємо зі сковороди.
  3. Кролика обсушуємо, солимо, перчимо, обсмажуємо до золотистого кольору на невеликому вогні (в середньому, по 5 хвилин із кожного боку). Перекладаємо в жаротривку форму, поливаємо олією зі сковороди, на якій смажили бекон, часник і трави, додаємо цибулю, виливаємо сидр, додаємо бульйону так, щоб рідина повністю покрила нашого кролика. Відправляємо в духовку на 50 хвилин за 180 градусів.
  4. Верхівки зеленої спаржі і нарізаний часточками перець кладемо на 2 хвилини в киплячу воду (або на 4-5 хвилин в пароварку). Додаємо до кролику за 5-10 хвилин до готовності.
  5. Подаємо шматочки кролика разом зі спаржею і перцем, поливаємо зверху бульйоном, додаємо гілочку розмарину.

Читайте також:

Страви із спаржі: форель із вершковим соусом

Інгредієнти:

  1. Філе форелі – 400 г;
  2. Спаржа – 10 черешків;
  3. Вершки – 200 мл;
  4. Оливкова олія – ​​4 ст. л.;
  5. Томати черрі – 4-6 шт.;
  6. Фісташки очищені – 10 шт.;
  7. Масло вершкове – 1 ст. л.;
  8. Суміш італійських трав – 1 ч. л.;
  9. Сіль, перець – за смаком;
  10. Базилік – кілька гілочок для сервірування.

Спосіб приготування:

  1. Філе форелі очищаємо від шкіри і кісток. Розділяємо на дві половини, скроплюємо оливковою олією, солимо, перчимо, посипаємо 1/2 ч. л. сушених італійських трав або іншими спеціями за смаком.
  2. Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності риби на деко викладаємо помідори черрі.
  3. Пагони зеленої спаржі ріжемо на 3-4 частини поперек. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і на великому вогні обсмажуємо спаржу 2-3 хвилини. Додаємо на сковороду вершки (можна за бажанням додати 1 ст. л. маскарпоне – соус густішим і цікавим), зменшуємо вогонь, солимо, додаємо решту спеції і доводимо до кипіння. Прибираємо сковороду з вогню.
  4. Фісташки розтираємо в ступці до стану кашки.
  5. На теплу тарілку викладаємо спаржу, поливаємо вершками, зверху на спаржу викладаємо філе форелі, присипаємо форель фісташками, додаємо помідори чері та гілочку базиліку.
  6. Подаємо форель із вершковим соусом і спаржею до столу гарячою з білим прохолодним вином.

Як приготувати білу спаржу з гірчичним соусом

Спаржа з соусом
Спаржа з соусом

Інгредієнти:

  1. Яйця – 4 шт.;
  2. Вершкове масло – 50 г;
  3. Вершки жирні – 50 мл;
  4. Свіжий лимонний сік – 2 ст. л.;
  5. Гірчиця (без зерен) – 1 ст. л.;
  6. Морська сіль;
  7. Мелений чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Зваріть круто яйця, відокремте білки від жовтків. Добре перетріть жовтки (можна через сито).
  2. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте жовтки, лимонний сік, гірчицю, посоліть, додайте перець, ретельно перемішайте.
  3. Влийте жирні вершки, дайте кілька хвилин покипіти на маленькому вогні, весь час помішуючи. Соус має злегка загуснути.
  4. Спаржу почистить овощечисткою, видаливши кілька сантиметрів біля основи. Відваріть солоному окропі близько 5 хвилин (час залежить від її товщини), дістаньте і відразу киньте її в дуже холодну воду або на лід. Біла спаржа залишиться приємно хрусткою, а зелена збереже свій яскравий колір.
  5. Подавати спаржу разом із соусом.
  6. Решту варених білків можна дрібно порубати з улюбленою зеленню і посипати цією сумішшю спаржу.

Тут знайдете 5 рецептів корисних тостів на сніданок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти