Поділитися в соц мережах:

Facebook Twitter

Підпишіться на нас:

ПОВЕРНУТИСЯ

Духмяний рулет

Вікторія Кучер, 35 років м.Київ

Духмяний рулет

Тісто:

- 0,5 л. молока
- 50г живих дріжджів «Духмяна хата»
- 250г цукру
- 2 яйця
- 2 столові ложки топленого масла
- 1 пакетик ваніліну
- борошно (700-800г)

Начинка:

- може бути різною (варення, кориця, мак)

Для змащування:
- 1 яйце

В теплому молоці розводимо дріжджі та трішки цурку. Лишаємо на 10 хвилин.

Поступово вводимо всі інгредієнти, окрім борошна. Коли все гарно змішали, вводимо просіяне борошно. Гарно вимішуємо тісто, накриваємо та лишаємо сходити на 40 хв в теплому місці.

Після того, як тісто зійде, знову гарно його вимішуємо. Розділяємо на дві частини (в залежності скільки і якого розміру ви бажаєте зробити рулети). Розкатуємо тісто у формі прямокутника.

На одну половину викладаємо начинку, на іншій половині робимо надрізи для декору. Завертаємо наш рулет, скручуємо в кільце та защіпаємо краї. Перекладаємо на деко і лишаємо ще на 15-20хв сходити.

Потім змащуємо яйцем та випікаємо при 200 градусів до повної готовності (приблизно 30 хв)

Готові рулети виймаємо на дошку, трохи обприскуємо водою та накриваємо рушником. Через 30 хв можна розрізати та смакувати з рідними.

ПОВЕРНУТИСЯ