Поділитися в соц мережах:

Facebook Twitter

Підпишіться на нас:

ПОВЕРНУТИСЯ

Полтавські галушки

Скрябіна Катерина Миколаївна, 28 років Полтава

Полтавські галушки

Пухкенькі, смачненькі, на ваш вибір - з начинкою чи без.

Інгредієнти

500 мл кефіру 2,5% жирності
20 г дріжджів
1 ч. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч. л. солі
700-800 г борошна

1. Кефір нагріти на водяній бані до температури 37-40°С, розпустити у ньому дріжджі. Всипати цукор, соду та сіль. Перемішати до повного розчинення. Миску накрити рушником та залишити на 20 хвилин у теплому місці.
2. Потім поступово додати просіяне борошно. Коли маса стане досить густою - місити руками. Тісто має бути м'яким і майже не липнути до рук. Покласти в миску, накрити рушником і поставити в тепле місце на півгодини.
3. З тіста сформувати кульки, трохи більші, ніж волоський горіх. Галушки готують над парою. Тому для цього можна використовувати пароварку, варити виклавши на марлю, сито або друшляк на водяній бані. Кульки тіста викладати на відстані одна від одної, тому що вони збільшаться мінімум удвічі. Готувати 5-8 хвилин.

Смачного!

ПОВЕРНУТИСЯ