Українці стали більше витрачати грошей на продукти. Сьогодні середній чек становить 97 гривень. Це на 15% більше, ніж в минулому році, відзначають в Асоціації торгових мереж. І увагу покупці звертають не тільки на цінники, а й на якість.
Як зазначає експерт з торгівлі Олексій Дорошенко, ціна не завжди відповідає якості продукції. Наприклад, в дорогих і дешевих пляшках може бути вода з одного джерела. "Ви можете судити виключно по торгових марках, всі інші речі для вас будуть дуже важкі", – пояснює експерт.
На це і розраховують магазини. Товар дорожче розставляють на рівні очей. На ньому яскраві етикетки, поруч великі рекламні вивіски. Покупець відразу зверне увагу на таку пропозицію.
Раніше Держстат повідомив, що споживча інфляція в Україні за підсумками березня 2018 року зросла на 1,1% в порівнянні з лютим цього року – в лютому цей показник становив 0,9%. Разом з тим, в порівнянні з першими трьома місяцями 2017 року, за січень-березень 2018 року споживчі ціни підвищилися на 3,5%. Споживча інфляція в Україні за підсумками березня 2018 року зросла на 1,1% в порівнянні з лютим цього року – в лютому цей показник становив 0,9%. Разом з тим, в порівнянні з першими трьома місяцями 2017 року, за січень-березень 2018 року споживчі ціни підвищилися на 3,5%.
Нагадаємо, на кінець 2018 року міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує інфляцію 9,1%. Крім того, Fitch прогнозує зростання реального ВВП України в 2017 році на рівні 2% з подальшим прискоренням до 3,2% в 2018 року.
Читайте також:
- Ціни в Україні стали зростати швидше: Держстат оприлюднив нові дані
- Ніякої вівсянки: вчені назвали кращі продукти на сніданок
- У Франції мітингувальники протестували проти будівництва аеропорту
- Перед Великоднем у Донецьку розшукують українські продукти
- Вино за 400 гривень і яйця: у скільки депутатам обійдеться Великдень
- Ціни в окупації: луганчани розповіли про вартість продуктів до Великодня
- Вчені назвали дуже смачний продукт для схуднення
- У дитячих садках виявили їжу, що викликає цукровий діабет
- В Україні запрацювала нова система контролю над якістю продуктів