Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

В Україні стартував сезон хурми: почому можна купити і як приготувати

28 листопада, 17:02

Продавці радять не боятися твердої хурми сорту Шарон

Реклама

В Україні стартував сезон хурми. Цей соковитий плід називають поживою богів, настільки він багатий вітамінами. Але через характерну терпкість люблять його не всі. Утім, є одна хитрість, яка дає можливість обманути свої смакові рецептори.

Для Закарпаття хурма вже давно не екзотика. Помаранчеві плоди ростуть мало не в кожному другому дворі. Олена зізнається: цей рік видався напрочуд урожайним.

"Цьому дереву сім років, плоди воно почало давати тільки 3 роки тому, і щорічно їх все більше й більше", – розповідає Олена Черняхова, яка вирощує хурму.

З одного дерева можна зібрати кілька десятків кілограмів плодів.

Але вирощують хурму в Україні переважно для власного спожитку. На столичних ринках фрукт імпортний, по 50 гривень за кіло. А ще Шарон – це гібрид японської хурми з яблуком. Він по 70 гривень.

"Це Шарон. Він має бути твердий. Але він солодкий", – зазначає Ангеліна, яка продає хурму в Києві.

Інша продавчиня, Надія, не гірше за дієтологів знає про корисні властивості хурми:

"У ній дуже багато вітамінів, вона дуже корисна для серця, для судин".

І найцікавіше: хурму зовсім не обов'язково їсти сирою. Шеф-кухар Артем Рижков ділиться рецептами. Солодкий фрукт можна засмажити з м'ясом:

"Свинина з хурмою. Хурма терпка. Хурма солодка. Віддасть усе це в свинину, змішає все із соком. Вийде цікава страва. Незвична".

На м'ясі слід зробити надрізи і в кожен вставити по шматочку хурми. А потім м'ясо поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50-60 хвилин.

Сезон оранжевого фрукта триватиме до Нового року, коли на ринках його потіснять мандарини.

Нагадаємо, раніше новини "Сьогодні" писали про те, як вибрати ідеальний мандарин. Мандарин має бути не дуже красивий, навіть з невеликими дефектами. Далі перевірте фрукт на зрілість. Зробити це просто – досить трохи на нього натиснути.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...