Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Великий піст "збив" ціни на свинину, але українців чекає подорожчання

20 березня 2019, 15:43

"Сегодня" з'ясували, що відбувається з вартістю популярного виду м'яса

В Україні знижуються ціни на свинину. Правда, лише на вітчизняну. Вартість імпортної, якої з початку 2019 року країна закупила на 8 млн гривень, поки що тримається на високому рівні. Що відбувається з цінами на популярний вид м'яса, дізнавалися "Сегодня".

У Києва продавець Інна демонструє м'ясний асортимент:

"Стегно, наднирник – 100 гривень, лопатка – 95 гривень, биток – 130 гривень, ребро – 110, сало – 90-95 гривень".

Продавчиня зазначає: перед Великоднем м'ясо завжди дешевшає. Але вже через два тижні ціни підуть вгору.

"Подешевшало в середньому на 10 гривень за кілограм, можна сказати. Зараз піст розпочався, менше беруть свинину", – каже Інна.

Інші торговці теж скаржаться на відсутність покупців при тому, що м'ясо падає в ціні.

"Трохи впала ціна, на п'ять гривень. Людей взагалі немає. Будемо сподіватися, що це через піст", – зазначає продавець Лариса.

В тренді
Продаж землі: чого бояться фермери і чи будуть в Україні однакові правила гри

"Трохи затишшя. Але потім почнеться шашликовий сезон, і все стане на свої місця", – додає Анна.

Глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко визнає, що зараз є сенс запастися м'ясом – поки попит на нього низький. За словами фахівця, свинина почала дешевшати ще задовго до поста. А тепер м'ясо буде тільки дорожчати.

"Зараз слід очікувати невеликого подорожчання. Можливо, на ті ж пару гривень, на які в минулому місяці ми побачили здешевлення", – говорить Дорошенко.

Примітно, що вирощування свиней в Україні обходиться дорожче, ніж в Європі. Тому ціни на вітчизняну свинину будуть наближатися до європейських.

При цьому експерти вважають, що в України є всі шанси стати світовими лідером з виробництва свинини, адже перед сучасним свинарством стоїть завдання нагодувати зростаюче населення планети, а також заповнити прогалини у виробництві.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...