Яку їжу обов'язково потрібно їсти разом, щоб отримати ідеальне тіло

Для різноманітності спробуйте приготувати фаршировані болгарські перці не з фаршем, а з чорною квасолею

Скласти грамотний раціон – ціле мистецтво. Не завжди достатньо інтуїції і внутрішніх почуттів. Важливо знати і розуміти, які речовини підходять для певного часу доби і як вони між собою поєднуються.

Є такі продукти, які краще їсти разом. Тільки в парі вони розкривають всі свої корисні властивості і навіть посилюють поживну цінність один одного.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Експерти склали підбірку з десяти пар продуктів, які в обов'язковому порядку потрібно вживати разом. Так вони принесуть вашому організму максимум користі і краще засвояться.

Готуєте салат з помідорів? Обов'язково додайте до списку інгредієнтів оливкову олію. У томатах у великих кількостях міститься антиоксидант лікопін. Він відповідає не тільки за червоний пігмент улюбленого овоча, але і знижує ризик виникнення і розвитку онкології.

Реклама
  • Лосось і капуста

Найкращий гарнір до червоній рибі – це листова капуста. Білокачанна, червона, пекінська, кейл – вибирайте будь-яку. У лососі міститься велика кількість кальцію, який сприяє кращому засвоєнню вітаміну D. Завдяки щасливому випадку капуста багата саме цим вітаміном, в якому мільярди людей по всій земній кулі відчувають брак. Вийде прекрасний гастрономічний дует.

  • Яблука і гіркий шоколад

Є такі солодощі, які можна вживати без найменших докорів сумління. Наприклад, яблука в гіркому шоколаді. У яблуках міститься кверцетин, а в гіркому шоколаді – катехіни. Разом ці речовини зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність і перешкоджають утворенню тромбів.

  • Капуста кейл і мигдаль

Живильні салати завжди стають прекрасним варіантом перекусу. А якщо інгредієнти підібрані грамотно, то таке блюдо ще й відрізняється особливою користю. Поєднуйте капусту кейл з мигдалем. У капусті кейл міститься величезна кількість мікронутрієнтів. Продукт цілком самодостатній, але всі ці корисні речовини набагато краще засвояться разом з жирами, яких так багато в мигдалі.

Реклама
  • Лосось і часник

Ще один ідеальний компаньйон для лосося – часник. Останній є справжнім природним антибіотиком. У його складі присутні більше 150 біологічно активних речовин. Вони вдало доповнюють лосось. Канадські вчені довели, що ця пара продуктів зміцнює серцево-судинну систему і знижує рівень холестерину в крові.

  • Помідори і брокколі

Прагнете підвищити поживну цінність помідорів? Доповніть їх життєрадісною капустою брокколі. Американські вчені провели експерименти на тваринах і дійшли цікавих висновків. Якщо раціон на 10% складається з брокколі і на 10% – з томатів, ризик виникнення і розвитку онкології знижується на 52%. Окремо брокколі і томати такі вражаючі результати не показували.

  • Куркума і чорний перець

Дивовижний міксом є куркума і чорний перець. Використовуйте таке поєднання приправ якомога частіше, щоб підвищити захисні сили організму, зміцнити імунітет, м'яко очистити організм і поліпшити роботу травної системи. У куркумі міститься антиоксидант куркумін, який набагато краще засвоюється організмом разом з чорним перцем.

  • Болгарський перець і чорна квасоля

Для різноманітності спробуйте приготувати фаршировані болгарські перці не з фаршем, а з чорною квасолею. Ці інгредієнти вдало поєднуються і гармонійно доповнюють один одного. Чорна квасоля – цінне джерело заліза. При надходженні до організму засвоюється лише від п'яти до 20% цієї речовини. Ця цифра зросте вшестеро, якщо залізо доповнить вітамін С, який в надлишку міститься в червоних болгарських перці.

  • Цільнозернові і ріпчаста цибуля

Цільнозернові продукти багаті цинком і залізом. Щоб ці мінерали краще засвоїли організмом, варто доповнити їх сіркою. Вона руйнує зв'язки в цих речовинах, які заважають їм всмоктуватися в кров і потрапляти в органи, які їх потребують.

  • Брюссельська капуста і оливкове масло

Готуйте брюссельську капусту разом з оливковою олією. Вийде не тільки смачне, але і дуже корисна страва. У складі брюссельської капусти присутній вітамін K, який сприяє кращому згортанню крові і формує кісткову тканину. Цей вітамін краще засвоюється організмом, якщо він з'єднаний з жирами. А їх дуже багато в оливковій олії.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти