Прилавкизаразпростоломляться відкавунів ідинь,і це при тому , що основнийїхсезонщепопереду.Такщоготуйтесвоїшлункидокавуново- динномунавалі,азаоднозбережітьсобіоригінальнірецепти стравза участю цихдарів природи — напою,салату,супу ідесерту.До слова , на початку серпнявідзначається Всесвітнійденькавуна , тому,самі розумієте , залишитибаштаннібезуваги випросто немаєте права.
НАПІЙЗМ'ЯТОЮ
Інгредієнти (на 2—4 порції):
Динясолодка1 шт.
Цукор2 ст.л .
Лимон2 шт.
Листя м'ятиза смаком
Сільабочорний перець1 щіпка
Приготування (20 хвилин):
Динюочищаємо відшкірки інарізаємокубикамиразом з насінням .З лимоніввичавлюємосік.Додаємовсі інгредієнтивблендері збиваємо дорідкого стану .Пробуємоі при необхідностірегулюємосмаксіллю, цукромабо водою.Прибажанніпроціджуємо , але можнапити із м'якоттю.
САЛАТЗ ПЕКУЧИМИСПЕЦІЯМИІ ТМІНОМ
Інгредієнти (на 4 порції):
Оливкова олія1/4скл.
Свіжийлимонний сік1,5 ст.л .
Гострийсоус ( за смаком)1/2 ч . Л.
Перець чилі1/2 ч . Л.
Кмин1/2 ч . Л.
Паприка1/2 ч . Л.
Нарізанам'якоть кавуна3-4 ст.
Червоний лук1/2шт.
Петрушканарізана2 ст.л .
М'ятанарізана2 ст.л .
Маслини1/4скл.
Фета60 г
Мигдаль3 ст.л .
Сіль і мелений чорнийперець за смаком
Приготування (10 хвилин):
У мисцізмішуємомасло,лимонний сік,всі спеціїі сіль,після чогоставимовхолодильникмінімум на годину .У перцючилівидаляємо насіння , тонконарізаємойогоі червонийлук.Маслиниріжемополовинками ,фетукришимо .Кавун , нарізанийпластинками , посипаємоцибулею , петрушкою , м'ятою , маслинамиіфетою , заправляємосоусом.За бажаннямпосипаємомигдалем.
ТВОРОЖНІ КЕКСИ
Інгредієнти (на 18 шт):
Для кексів:
Жирний сир450 г
Цукор1/2скл.
Молоко2 ст.л .
Пюрезі свіжоїдині6 ст.л.
Яйця великі2 шт.
розтоплене
несолонемасло1/4скл.
Манна крупа3/4скл.
Борошно пшеничне3/4скл.
Ваніль2 ч . Л.
Розпушувач1 ст.л .
Для глазурі:
Вершковемасло1скл.
Цукрова пудра3скл.
Ваніль2 ч . Л.
Дрібно нарізанадиня3 ст.л .
Приготування (40 хвилин):
Розігріваємодуховкудо 180градусів.Змішуємосир, цукор , молоко , яйця тапюре , зробленез дині( будь-яким зручнимвамспособом).Вокремій ємностізмішуєморозтопленемасло,манку,борошно,ванільі розпушувач. З'єднуємообидві суміші .Заповнюємотестомформи для випіканнякексівнатричверті.Випікаємовдуховці протягом15-20 хвилин.Готовність можнаперевірятизубочисткою- вона повиннавиходити сухою .
Покикексиготуються ,зробимоглазур.Для неїзбиваємом'якемасло протягомтрьох хвилиннависокій швидкості.Додаємодо ньогоцукровупудру,продовжуючи збиватидо повногозмішування.Туди ж додаємованіль ідиню,перемішуємо.Викладаємона готовіохолодженікекси іподаємо.Можна прикраситикулькамисвіжоїдині.
ОГІРКОВИЙ ГАСПАЧО
Інгредієнти (на 3-4 порции):
Помідори2 шт.
Нарізанийкавун2 скл .
Огірок2 шт.
Перець чилі1 шт.
Червонийвинний оцет1 ч . Л.
Оливкова олія1 ст.л .
Сіль іперець за смаком
Приготування (30 хвилин):
Огіркиочищаємо відшкірки.Помідорибланшируємоі такожзнімаємо знихшкірку.Помідори, огіркиі кавунріжемодовільнимишматочками.Всі інгредієнтидлягаспачозмішуємовпюревблендері.За допомогоюспеційрегулюємосмак.
Ставимогаспачовхолодильник доповногоохолодження.Прикрашаємопри подачішматочками сируфета,зеленим листямбазиліка , нарізанимогірком іперцем.