Морські види риб захищають печінку від розвитку різних захворювань. До такого висновку прийшли дослідники з Каліфорнійського університету. При регулярному включенні в раціон морської риби відбувається, як висловилися самі вчені, "блокування печінки від проникнення хвороботворних мікробів", пише Medikforum.ru.
Фахівці проаналізували дані спостережень за людьми, які їли рибу і риб'ячий жир, – з'ясувалося, що у них у всіх було відзначено зниження ймовірності ожиріння печінки і появи цукрового діабету.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
За словами авторів дослідження, морська риба містить в своєму складі речовини, які знижують рівень холестерину в крові і мінімізують ризик, пов'язаний з розвитком атеросклерозу. Зокрема, в ній присутні легкі для засвоєння білки і цінні амінокислоти. Регулярно вживання морської риби дозволяє поліпшити показники артеріального тиску, захищає від гіпертонії, а також нормалізує процес вироблення інсуліну, тим самим благотворно впливаючи на загальний рівень цукру в крові.
Нагадаємо, медики відкрили дивовижний механізм відновлення печінки. Дослідники пропонують лікувати пошкоджений орган методом імплантації пацієнту його ж холангіоцитів.
Читайте також:
- Чому у відпустці падає імунітет і як обійтися без застуд влітку
- Десять міфів про холестерин
- Як очистити організм: 14 продуктів, які є на кожній кухні
- Продукти на ринку і в супермаркеті: українців чатує смертельна небезпека
- Що станеться з тілом, якщо з'їдати по два яйця кожен день
- Вчені з'ясували, як зменшити ризик розвитку раку печінки
- Названа головна користь частого вживання кави
- Куріння під час вагітності найбільше шкодить печінці плода – дослідження
- Як очистити організм від шлаків і оздоровити печінку
- Медики знайшли нову корисну властивість оливкової олії
- Як зрозуміти, що вам час очищати печінку від токсинів
- Вчені з США вперше успішно заморозили і розморозили органи
- Чим небезпечні для здоров'я сухі сніданки і чим їх замінити: поради дієтолога і кардіолога