Гарбуз – це дієтичний овоч, який відрізняється багатим хімічним складом і широко використовується в народній медицині. Але, незважаючи на те, що гарбуз корисний для більшості людей, існують і протипоказання для його вживання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Гарбуз підвищує потенцію, а його насіння лікує простатит
- Гарбуз не варто їсти людям з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки;
- Цей овоч має олужнювальні властивості і пригнічує кисле середовище, що небезпечно для тих, хто страждає від гастриту із зниженою кислотністю;
- Гарбуз належить до продуктів з високим глікемічним індексом і може викликати раптові скачки рівня цукру в крові. Тому він протипоказаний людям з тяжкою формою цукрового діабету;
- Фахівці не рекомендують вживати гарбуз при кишкових кольках і алергії;
- Гарбузовим насінням також не варто захоплюватися. Воно містить велику кількість саліцилової кислоти, яка здатна викликати загострення гастриту і призвести до руйнування зубної емалі. Після його вживання медики радять прополоскати рот водою. Крім цього, насіння досить калорійне, що призводить до набору зайвої ваги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Як в Київському зоопарку відбулися дні гарбуза
Читайте також: