На чому ґрунтується любов до солодкого і що з цим робити

Солодкі і жирні продукти володіють найвищою енергетичною цінністю

Про шкоду цукру сьогодні не писав тільки лінивий, але пояснити, чому ми його так любимо, може далеко не кожен, пише likar.info.

Скажимо спасибі стародавнім людям і сучасним рекламникам

Реклама

Відповідь, як завжди, криється в еволюції. Саме солодкі і жирні продукти мають найвищу енергетичну цінністю, а значить, наші предки виживали завдяки поживним властивостям. Тепер можна зі спокійною душею визнати, що любов до калорійної їжі дісталася нам від стародавніх людей.

І дійсно, прислів'я "На смак і колір товаришів немає" втрачає свою актуальність, коли справа стосується солодкого: незалежно від кількості щодня споживаних цукерок, тістечок і десертів, смачним його визнає більшість людей. Але ж банани, хурма, яблука – також солодкі, так чому ж ми продовжуємо набивати кишені шоколадними батончиками та печивом? Тут можна висловити подяку тільки маркетологам, які ретельно продумали дизайн упаковки і самих ласощів, постійно нагадуючи через рекламу, до чого приємно їсти їхній продукт.

Солодке щастя

Реклама

Можливо, ви задавалися питанням: якщо цукор і справді такий шкідливий, чому його дають хворим при фізичному виснаженні або інтоксикації? Саме тому, що ослаблена людина не може витрачати сили на їжу, а швидко отримати енергію можна за допомогою глюкози, яка є безцінною живильною речовиною для організму. Але безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Людина дуже швидко впадає в залежність від солодкого, оскільки воно приносить миттєве задоволення.

Ендорфіни викидаються в кров, ми відчуваємо ейфорію, і наступного разу навряд чи будемо шукати інший спосіб зробити себе трішки щасливішим. Примітно, що у світі вже існують клініки, що займаються реабілітацією цукрозалежних хворих. У процесі лікування вони стикаються з тими ж труднощами, що й інші залежні: фізичні страждання, гнів, депресія та ін.

Як обдурити мозок?

Реклама

Багато людей прагнуть відмовитися від солодощів, але не варто забувати, що виробники продуктів харчування додають цукор у хлібобулочні вироби, консерви, напої, соуси та іншу їжу, на етикетках якої ви не знайдете інформацію про його кількість. Ми споживаємо цукор, не відаючи про те, коли рівень глюкози в крові знижується, почуття голоду накриває нас з новою силою.

Як же досягти золотої середини? А потрібно всього стабілізувати рівень цукру в крові за допомогою правильного харчування. Наголос потрібно робити на складні вуглеводи, які довго засвоюються, рівномірно підвищуючи й рівень цукру. Як результат –людина довше відчуває ситість, і спокуса з'їсти цукерку істотно слабшає.

Не треба панічно боятися зайвої ваги або цукрового діабету, переходячи на триразове поїдання вівсянки або гречки. Чим довші перерви між прийомами їжі, тим нижчий рівень цукру в крові. У такі моменти у нас погіршується настрій, все на світі дратує, і ми йдемо пити чай з шоколадкою. Дієтологи не дарма радять харчуватися часто, невеликими порціями: так рівень цукру завжди буде в нормі, і ніяких спалахів голоду ви не відчуєте.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти