Ті, хто регулярно їсть шоколад, можуть похвалитися молодшими клітинами, нижчою вагою, більшим співвідношенням об'єму талії до об'єму стегон і нижчим кров'яним тиском.
1. Шоколад запобігає діабету
Дослідники з Університету Південної Австралії та Університету штату Мен впевнені, що регулярне споживанняе шоколаду може допомогти запобігти виникненню цукрового діабету. Джорджина Крохтон, провідний експерт-дієтолог з Університету Південної Австралії, говорить, що споживання шоколаду, принаймні, раз на тиждень здатне знизити ризик цукрового діабету в довгостроковій перспективі.
Для того щоб вивчити кореляцію між кількістю шоколаду в раціоні і захворюванням на діабет, дослідники спостерігали за понад 900 недіабетиками і 45 діабетиками протягом тривалого часу. Результати показали, що люди, які їли шоколад рідше одного разу на тиждень, мали вдвічі більший ризик розвитку діабету порівняно з тими, хто їв шоколад раз на тиждень і більше. Втім, варто враховувати, що збільшення споживання шоколаду не привело до подальшого зниження ризику діабету.
2. Шоколад зменшує ризик хвороб серця
Дослідники з Університету Абердіна провели експеримент за участю людей середнього та похилого віку, і з'ясували, що ті, хто їв кілька шматочків шоколаду раз на день протягом певного часу, мали в результаті на 11% нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань і на 23% нижчий ризик інсульту. При цьому не більше 100 грамів шоколаду на день, згідно з отриманими даними, можна пов'язувати зі зменшенням ризику інсульту і захворювань серця і судин на наступні 12 років.
3. Шоколад знижує рівень "поганого" холестерину
Вченим вдалося довести, що какао, що міститься в шоколаді, сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину (LDL) в організмі, одночасно підвищуючи рівень "хорошого" холестерину. Потенційно це не тільки в рази знижує ризик порушень роботи серцево-судинної системи, але також благотворно впливає на організм в цілому. Так, в результаті досліджень з'ясувалося, що какао-порошок знижує кількість окислених LDL ("поганого" холестерину) і загального холестерину, а заодно бореться з вільними радикалами в організмі.
Таким чином, щоб шоколад виявився максимально корисним для здоров'я, вибирайте варіанти з вмістом какао не менше 70%, і з'їдайте кілька скибочок кожен день.
Читайте також:
- Медики назвали ще одну властивість холестерину
- Шістнадцять способів знизити рівень холестерину
- Вчені розповіли, чим небезпечні солоні продукти
- Світ може залишитися без шоколаду – вчені
- Вчені виявили потужний антибіотик в організмі людини
- Вчені назвали простий спосіб продовжити життя літнім людям
- Вчені довели шкоду цукрозамінника
- Чим небезпечні перепади настрою