Людям зпроблемами серцянадзвичайно кориснийвиноград.Про це заявиликардіологи зСША.Фахівці прийшли довисновку, щовживання виноградусприяє поліпшеннювроботі серцевого м'язав деяких випадках навітьзначніше , ніж ліки .
Дослідники зКардіологічногоЦентруУніверситету Мічиганузаявили,що вживаннявиноградупацієнтамиіз захворюваннями серцяефективніше, ніжприйом деяких медикаментів .Зокрема,специфічна діявиноградуполягаєу відчутномупідвищенні рівняантиоксидантів ікількісномузниженніжирових клітин впотенційно небезпечнихвогнищахвідкладення ( судини).
" Корисні властивостіми зафіксувалиу зеленого ,червоного і чорногосортів винограду.У той час якзнизититиск і рівеньцукру в кровідопомагаютьбагато фруктів і овочі , виноградзалишаєтьсяодним з небагатьох,що надає сприятливийвплив безпосередньо насерцевий м'яз ", – повідомилиавтори роботи.
Відзначимо,що здатністьвиноградупозитивно впливати нафункції серця,підтверджуваласяі в інших дослідженнях .Було встановлено, щона стан серцево -судинної системиособливопозитивнодіютьполіфенольнісполуки, якімістятьсяв ньому.Експериментипоказували, щовиноградможе стати незаміннимпродуктом притаких небезпечнихкомплекснихстанах, якметаболічний синдроміпреддіабет .