Знайти трюфель в лісі справа не з легких. Подекуди заростями доводиться ходити по кілька годин: розгрібати листя і копати землю спеціальною киркою. Тільки тоді можна назбирати золотих грибів.
Чорний, білий і оленячий трюфелі. Спори сіяли біля коріння дерев ще двісті років тому. А вже дорослі гриби додавали до вишуканих страв. Два роки тому молодий фермер з Вінниччини почав досліджувати ліси і зараз збирає по кілька кілограмів золотих грибів.
Олександр Джига не тільки збирає гриби, а й вирощує їх прямо в лісі. Під деревом закопує манну і рисову каші.
Якщо літо і осінь дощові, чоловік збирає до 20 кілограмів грибів. Продає їх до елітних ресторанів Києва.
"Якщо брати чорний літній трюфель, він досить дешевий, десь близько 150 євро за кілограм, якщо брати зимовий – близько 300-350 залежно від сезону, ну і білий – рекордсмен, він від двох тисяч євро до п'яти з половиною тисяч євро", – розповідає Олександр.
Джига вже почав сіяти спори трюфеля до коренів фундука. Дерева чоловік висадив на своєму полі. Через чотири роки фермер планує зібрати перші кілограми культивованих золотих грибів.
Читайте також:
- У Бразилії палеонтологи знайшли найдавніший у світі гриб
- На Закарпатті браконьєр поранив в лісі дитину
- Чим гриби корисні для здоров'я
- Трагедія на кар'єрі: у Вінницькій області під завалами породи загинув чоловік
- Чим замінити м'ясо в раціоні: ТОП-7 корисних продуктів
- В Україні стрімко ростуть ціни на гриби
- Кім Чен Ин захопився грибами
- Секретар Черкаської міськради станцював під хіт "Грибів"