Хміль, що міститься в пиві, можна використовувати в боротьбі проти раку та інфекційних хвороб, повідомили дослідники з Університету Айдахо.
Як стверджують фахівці, хміль має здатність зупиняти ріст хвороботворних бактерій і ракових пухлин, пише Вестник здоровья.
Ця дія пояснюється кислотами, якими багатий хміль. Саме його вчені в майбутньому сподіваються перетворити в лікарські препарати. Виявляється, що ці кислоти мають протиракові і протизапальними властивостями.
Тепер дослідники намагаються витягти дані з'єднання з хмелю, а також знайти спосіб створення цих сполук в лабораторії без необхідності витягати їх з рослин. За словами експертів, вони дуже близькі до досягнення заповітної мети після численних спроб і помилок.
При створенні ліків на основі хмелю вчені планує співпрацювати з біологами і медичними фахівцями з розробки фармацевтичних препаратів для лікування раку і запальних захворювань.