Шеф-кухар, який переїхав з Японії в Нью-Йорк, намагається прищепити американцям смак до руху "Мотта-Інайят". Це слово – вже міжнародний термін, на кшталт ікебани та орігамі.
Юджі Харагучі переїхав до Сполучених Штатів десять років тому. Тримає невеликий рибний ресторанчик в Брукліні. В кінці робочого дня тут збирають тільки один пакет харчових відходів.
Ресурси і матеріальні, і духовні треба берегти – говорить Юджі – і навколишнє середовище не засмічувати. Починати можна і потрібно з себе. Секрет безвідходного виробництва – локшиновій суп "рамен", який готують на міцній рибному бульйоні – з голів, хребтів, кісток і плавців.
Безвідходний спосіб приготування не псує смак страв. Навіть якщо вони намагаються вписатися в певну категорію або зайняти якусь нішу, то в цьому немає негативу.
Про рух "Мотта-Інайят" – дбайливе ставлення до матеріальних ресурсів – знають далеко не всі відвідувачі ресторану. Більшість приходить тому, що тут просто смачно.
Читайте також:
- Чи можна їсти суші влітку
- Під Києвом вночі горів двоповерховий ресторан
- У Києві 16 людей отруїлися суші і ролами
- У центрі Львова двоє бійців з Донбасу відкрили ресторан
- Мессі витратив 37 тисяч євро на піцу і шампанське – ЗМІ
- Інтерактивна вечеря за вісім тисяч гривень: у Японії відкрили незвичайний ресторан
- Невідомі кинули "коктейль Молотова" до паризького ресторану
- У тісноті, та не в образі: киян обурив черговий величезний літній майданчик ресторану в центрі міста