Надмірне вживання молока збільшує ризик переломів кісток, пише Medical Daily.
За даними порталу, вчені зі Швеції досліджували щоденний раціон більше 60 тисяч жінок і 45 тисяч чоловіків, після чого спостерігали за учасниками експерименту протягом 20-и років.
При цьому найбільш пильно вчені стежили за вживанням людей йогурту, сиру і молока.
В результаті дослідження виявилось, що жінки, які пили 3 склянки молока в день і більше, частіше за інших стикалися з переломами. Зазначається, що перелом стегнової кістки у любителів молока був вищим на 50%.
Вчені пояснюють це тим, що лактоза, яка міститься в молоці, прискорює старіння організму. А ось ферментовані продукти, кажуть фахівці, навпаки, знижують ризик переломів.
Тим часом вчені знайшли рослину, що вбиває 98% ракових клітин за 16 годин.