I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Улюблені десерти дитинства: 5 рецептів радянських солодощів

"Персики", "Мурашник", "Медовик", трубочки з кремом – так, це удар по фігурі, але зрідка це можна спекти

Звісно, ми можемо любити і навіть приготувати щось вишукане з французької кондитерської карти, наприклад, еклери, Можемо спекти незабутній баскський чізкейк і соковитий брауні, а можемо здивувати близьких або гостей особливими десертами. Десертами, на які ми з нетерпінням чекали в дитинстві й забути про які неможливо. Домашні "Медовик" та "Мурашник", красиві тістечка "Персики" і трубочки з ніжним кремом – рецепти цих солодощів знайдете нижче.

Трубочки з кремом

Реклама
Фото: іnstagram.com/bestfood485/

Інгредієнти

  • 500 г – листкове тісто;
  • 1 шт. – жовток;
  • 250 г – цукор;
  • 75 мл – вода;
  • 100 г – білки;
  • лимонна кислота – щіпка;
  • ванілін;
  • олія.

Спосіб приготування

  1. Для приготування трубочок нам знадобляться конуси, якщо їх немає, то можна зробити з фольги.
  2. Кожен пласт тіста треба розкачати завтовшки близько 3 мм. Нарізати смужки завширшки 2 см.
  3. Конуси трохи змастити олією, обгорнути тістом.
  4. Деко застелити пергаментним папером, змастити олією. Викласти трубочки, змастити їх жовтком. Відправити в розігріту піч до 180 градусів, випікати 20-25 хвилин. Остудити.
  5. Для крему з'єднати цукор із водою, на середньому вогні зварити сироп.
  6. У чашу блендера вилити білки, додати ванілін. Коли сироп добре закипить, його охолодити 2 хвилини. Тонкою цівкою додати сироп у чашу блендера, продовжуючи збивати.
  7. Додати лимонну кислоту, продовжуючи збивати до стійкої маси 3-5 хвилин.
  8. Охолоджені трубочки зняти з форми і наповнити кремом.

Читайте також:

Реклама

Торт "Мурашник"

Фото: instagram.com/apple_pie_289/

Інгредієнти

  • 250 г – вершкове масло;
  • 0,5 ск. – цукор;
  • 2 шт. – яйця;
  • 450 г – борошно;
  • сода на кінчику ножа;
  • сіль – щіпка.

Для крему

Реклама
  • 1 б. – згущене варене молоко;
  • 200 г – вершкове масло.

Спосіб приготування

  1. Яйця збити виделкою. Масло збити з цукром до отримання пишної маси.
  2. Не перестаючи перемішувати дерев'яною ложкою (або звичайною виделкою), додати яйця, попередньо збиті виделкою, соду і сіль.
  3. Поступово всипати борошно (всипати борошна стільки, щоб після замісу вийшло досить круте тісто).
  4. Помістити тісто в холодильник на 1 годину. Розігріти піч.
  5. Охолоджене в холодильнику тісто (60-65 хвилин) пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці.
  6. Деко застелити пергаментом і змастити маслом.
  7. Викласти в один шар розділені джгути тіста на змащене деко і випікати за 150-170 градусів до зарум'янювання (20-25 хвилин).
  8. Для крему вершкове масло збити до отримання пишної маси.
  9. Не перестаючи збивати, малими порціями додати варене згущене молоко.
  10. Охолоджені після випічки джгути поламати на шматочки і добре перемішати з кремом.
  11. Викласти у вигляді гірки, за бажанням прикрасити (можна ягодами, горішками, шоколадом, родзинками, маком) і поставити в холодильник.
  12. Охолоджений торт можна подавати.

Читайте також:

Торт "Медовик"

Фото: instagram.com/gotovim_edi.m/

Інгредієнти

  • 120 г – мед;
  • 150 г – цукор;
  • 2 шт. – яйця;
  • 1 ч. л. – соди;
  • 100 г – вершкове масло;
  • 450 г – борошно;
  • дрібка солі.

Для крему

  • 500 мл – сметана;
  • 350 мл – згущене молоко.

Спосіб приготування

  1. У каструлі з товстим дном змішати мед, цукор, яйця і масло. Поставити на вогонь і постійно помішувати, доки цукор не розчиниться.
  2. Додати дрібку солі й ложку соди, маса почне збільшуватися в розмірі та пінитися, помішувати хвилину, зняти з вогню і трохи остудити.
  3. Просіяти борошно і замішати тісто. Одразу все борошно не додавати. Тісто має бутити м'яким і не липнути до рук. Дати розійтися тісту 10 хвилин.
  4. Розділити тісто на 8-10 частин, розкатати тонкі коржі. Випікати кожен корж 2-4 хвилини при 180° до золотистого кольору.
  5. Обрізати за допомогою тарілки краї, щоб торт був рівний, крихти будуть потрібні для посипання.
  6. Для крему сметану і згущене молоко збити міксером.
  7. Кожен корж промазати 3-4 ложками крему, потім – боки і верх, посипати крихтами.
  8. Прибрати в холодильник на 4-5 годин.

Тістечка "Персики"

Фото: instagram.com/alena_beze/

Інгредієнти

  • 300 г – борошно;
  • 80 г – вершкове масло;
  • 2 шт. – яйця;
  • 2 ст. л. – сметана;
  • 200 г – цукор;
  • 1 ч. л. – розпушувач;
  • ванілін – на кінчику ножа.

Для начинки

  • 1 бляшанка – варене згущене молоко;
  • 8 шт. – мигдаль.

Для декору

  • по 1 шт. – морква, буряк;
  • цукор для обсипання, листя м'яти.

Спосіб приготування

  1. Яйця збити з цукром. Додати сметану, масло кімнатної температури і ванілін. Збити міксером.
  2. Додати 1/3 борошна і розпушувач. Збити до однорідності. Додати решту борошна, замісити тісто. Воно має бути м'яким.
  3. Застелити пергаментним папером. Розділити тісто на 16 шматочків.
  4. Руками зліпити кульки з тіста. Викласти на деко і трохи придавити долонею, щоб вони з одного боку стали пласкими і мали форму півсфери.
  5. Розігріти піч до 160-180 °C і випікати тістечка 15-20 хвилин.
  6. Готові півсфери залишити злегка охолонути. Потім чайною ложкою або ножем вийняти серцевину з тіста, щоб було поглиблення для начинки.
  7. Серединки подрібнити і змішати з вареним згущеним молоком.
  8. Кожну половинку "персика" заповнити кремом. Змастити кремом і краї тіста, щоб половинки легко було скріпити між собою.
  9. На одну з половинок покласти мигдаль. Скріпити половинки персиків між собою.
  10. Видавити сік із моркви і сік із буряка, обмазати тістечка. Прикрасити цукром і листям м'яти.

Читайте також:

Сирна запіканка

Фото: instagram.com/__julia_konstantinova__/

Інгредієнти

  • 1 кг – сир;
  • 2 шт. – яйце;
  • 0,5 ск. – цукор;
  • 3 ст. л. – манка;
  • 1 ч. л. – розпушувач для тіста;
  • вершкове масло для випікання.

Спосіб приготування

  1. Збити яйця з цукром і додати манку. Дати 30 хв. настоятися.
  2. В отриману масу додати сир і розпушувач. Усе перемішати і викласти в форму змазаним вершковим маслом.
  3. Випікати за 180 градусів до утворення рум'яної скоринки.
  4. Зверху змастити сметаною.

А тут дізнаєтеся про продукти, які не можна їсти на ніч.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти