Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Алкогольні коктейлі з віскі: три рецепти для дому

Прості коктейлі з додаванням віскі

Фото: freepik.com

Віскі можна пити просто так, а можна приготувати з нього смачні домашні коктейлі. Ми рекомендуємо зробити з ним коктейль Манхеттен, каву по-ірландськи від шеф-кухаря Джеймі Олівера і м'ятний джулеп за рецептом актриси Різ Візерспун.

Дивіться відео, як розпізнати неякісний алкоголь:

До речі, калорійність 100 г віскі – 250 ккал.

Коктейль Манхеттен

Коктейль Манхетен
Коктейль Манхетен
Фото: Pixabay

Час приготування:

  • 5 хвилин

Інгредієнти:

  • Кілька кубиків льоду
  • 50 мл житнього віскі
  • 20 мл червоного солодкого вермуту
  • 2-3 краплі ангостури
  • 1 коктейльна вишня

Спосіб приготування:

  1. Викладіть в склянку лід.
  2. Влийте віскі, вермут і ангостуру і ретельно перемішайте.
  3. Перелийте напій в охолоджений коктейльний келих і прикрасьте вишнею. Лід при подачі не потрібен.

Кава по-ірландськи: класичний рецепт від Джеймі Олівера

Кава по-ірландськи
Кава по-ірландськи
Фото: Pixabay

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 чашка свіжозвареної гарячої кави
  • 2 ч.л. коричневого цукру
  • 1 шот ірландського віскі
  • Жирні вершки, злегка збиті

Спосіб приготування:

  1. Візьміть жароміцний скляний стакан для глінтвейну і наповніть його гарячою водою. Вилийте рідину.
  2. Додайте гарячу каву і цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився.
  3. Влийте віскі і ще раз перемішайте.
  4. Потім налийте збиті вершки по теплій перевернутій ложці, дуже акуратно, щоб вони залишилися на поверхні напою. Не перемішуйте.
  5. Готовий напій можна прикрасити меленою корицею, кавовими зернами або какао-порошком.

М'ятний джулеп від Різ Візерспун

М'ятний джулеп
М'ятний джулеп
Фото: instagram.com/reesewitherspoon

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 2 пучки свіжої м'яти
  • 4 чашки бурбона
  • Цукрова пудра – для подачі
  • М'ятна настоянка
  • Простий сироп (половина води, половина цукру)
  • Лід – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Налийте 3 1/2 чашки бурбона у велику скляну миску для пуншу або скляний глек.
  2. Додайте 1 склянку простого сиропу в бурбон. По ложці за раз, додайте м'ятну настоянку, поки не досягнете бажаного смаку (Різ зазвичай додає 3 столові ложки).
  3. Вилийте всю суміш назад в пляшку або глечик і поставте в холодильник на 24 години.
  4. Наповніть склянки колотим льодом до середини. Потім додайте гілочку м'яти, після цього насипте льоду до верху.
  5. Додайте охолоджений м'ятний джулеп і посипте цукровою пудрою.

Порада: ви можете зробити м'ятну настоянку самостійно. Для цього візьміть 20-40 листків м'яти і замочіть їх на 15 хвилин в 90 мл бурбона.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати коктейль "Маргарита". Крім цього, ми ділилися рецептом коктейлю "Секс на пляжі".

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів