Алкогольні коктейлі на основі шампанського завжди смачні і нескладні у приготуванні. Ви з однаковом успіхом можете використовувати сухе або напівсолодке ігристе вино – все залежить від ваших уподобань.
Ми пропонуємо найпростіші рецепти освіжаючих алкогольних коктейлів, які неодмінно стануть хітом літньої вечірки. Для їх приготування вам знадобляться сезонні фрукти і ягоди.
Мохіто з шампанським
Покладіть кілька кубиків льоду в келих для вина, потім візьміть 5 листочків м'яти і злегка розітріть їх у долонях.
Опустіть листя в стакан. Налийте 25 мл рому, сік 1/2 лайма, 1 чайну ложку цукрового сиропу і кілька крапель ангостури. Дуже обережно розмішайте, потім повільно влийте шампанське до верху.
Малиновий фізз
Покладіть чотири ягоди малини в ступку і роздушіть товкачиком. Помістіть подрібнену малину в келих флют, потім додайте 25 мл малинового лікеру. В кінці влийте охолоджене шампанське.
Коктейль Кір Рояль
Налийте 1 столову ложку чорносмородинового лікеру на дно келиха. Додайте охолоджене шампанське і прикрасьте малиною або ожиною.
Коктейль Мімоза
Налийте 25 мл свіжого клементинового соку і 50 мл свіжого апельсинового соку в келих для шампанського. Додайте 100 мл охолодженого шампанського і подавайте.
Коктейль Белліні
Візьміть 4 персика і занурте на хвилину в окріп. Очистіть, видаліть кісточку і збийте м'якоть в пюре. Охолодіть.
Змішайте 2 частини персикового пюре з 1 частиною цукрового сиропу. Додайте близько 20 мл персикового пюре в келих Коллінз і розбавте шампанським. Безпосередньо перед подачею перемішайте напій.
Порада: щоб приготувати простий сироп для коктейлю, змішайте в каструльці цукор і воду в рівній пропорції. Нагрійте, щоб цукор розчинився, і остудіть.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати коктейлі з текілою.