Класичний спосіб пити текілу широко відомий. Крім самого напою, потрібні сіль і шматочок лимона. Сіль насипають на ліву руку між великим і вказівним пальцем. Її злизують з долоні, відразу ж запивають текілою і закушують лимоном (а в ідеалі – лаймом). Перекидати чарку потрібно швидко, залпом.
Але вживати текілу можна не тільки в чистому вигляді. Цей напій – основа багатьох популярних коктейлів. Найкращими з них ми поділимося в нашій добірці.
Коктейль "Зелений мексиканець"
Час приготування:
- 1 хвилина
Інгредієнти:
- 25 мл лікеру із зеленого банана "Пізанг Амбон" або лікеру з дині "Мідорі"
- 10 мл лаймового або лимонного соку
- 35 мл срібної текіли
Спосіб приготування:
- У шот налити банановий або динний лікер.
- За допомогою барної ложки сформувати другий шар коктейлю з лимонного соку (на цьому етапі важливо не допустити змішування інгредієнтів).
- Так само сформувати третій шар – налити текілу поверх соку.
- Випити коктейль залпом і без трубочки, щоб не розшарувався. За бажанням можна закусити шматочком апельсина, лимона або лайма.
Коктейль "Текіла Санрайз"
Час приготування:
- 1 хвилина
Інгредієнти:
- 50 мл срібної текіли
- 10 мл гренадину
- 150 мл апельсинового соку
- 30 г апельсина
- 180 г льоду в кубиках
Дивіться відео, як зробити коктейль "Сангріта":
Спосіб приготування:
- Наповніть хайбол кубиками льоду доверху.
- Налийте гренадин і срібну текілу.
- Долийте апельсиновий сік доверху і акуратно розмішайте коктейльною ложкою.
- Прикрасьте кружечком апельсина.
Коктейль "Текіла-бум"
Час приготування:
- 1 хвилина
Інгредієнти:
- 50 мл срібної текіли
- 100 мл спрайту або лимонного швепсу
Спосіб приготування:
- Налити в склянку з товстим дном текілу і газовану воду.
- Зверху накрити щільною серветкою (можна долонею), постукати склянкою по столу три рази.
- Коктейль, що спінився, випити залпом.
Коктейль "Маргарита"
Час приготування:
- 3 хвилини
Інгредієнти:
- 50 мл срібної текіли
- 25 мл апельсинового лікеру
- 10 мл цукрового сиропу
- 30 мл лаймового соку
- 10 г лайма
- 2 г солі
- 200 г льоду в кубиках
Спосіб приготування:
- Зробіть на келиху для "Маргарити" солону облямівку. Для цього змочіть краї лаймовим соком і переверніть на тарілку із сіллю.
- Налийте в шейкер лаймовий сік, цукровий сироп, лікер тріпл-сек і срібну текілу.
- Наповніть шейкер кубиками льоду і збийте.
- Перелийте через стрейнер в охолоджений келих для "Маргарити".
- Прикрасьте кружечком лайма.
Коктейль "Сангріта"
Час приготування:
- 15 хвилин + час на охолодження
Інгредієнти:
- 850 г стиглих помідорів
- 3 апельсини
- 2 лайми
- 100 г цибулі
- 2 ч. л. меленого перцю чилі
- 1 ст. л. солі
- 0,5 ч. л. цукру
Спосіб приготування:
- Помідори почистити від шкірки і насіння. Отриману м'якоть збити блендером до стану пюре.
- З апельсинів і лаймів вичавити сік. Якщо немає соковижималки, можна розрізати цитруси на дольки і видавити сік вручну.
- Цибулю порізати дрібними шматочками, потім подрібнити блендером до однорідної маси. Якщо використовуються інші овочі, зробити з ними те саме.
- Змішати в глечику томатне пюре, сік, овочі, перець, цукор і сіль.
- Готову суміш поставити в холодильник на 1-2 години.
Корисна порада
Лайми замінюються одним лимоном середнього розміру. За бажання до складу ще можна додати 10-15 мл червоного соусу табаско, 50-60 г селери і 100 г свіжих огірків.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуничний коктейль "Маргарита". Сьогодні.Lifestyle також ділилися секретами приготування "Текіли Санрайз".