Хто сказав, що здорове харчування – це нудно? Юлія Висоцька готує приголомшливо смачний і корисний салат з брокколі, курячої грудки і оливок з пікантною заправкою.
Ароматний салат з броколі та курки
Складові:
- 1/2 качана свіжої броколі
- 1 філе курячої грудки
- жменю оливок без кісточок
- 1 ст. л. оливкової олії
- перець чорний мелений
- сіль морська
- 2 цибулини-шалот
- маленький корінь імбиру
- 1/2 червоного перцю чилі
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. оливкової олії
Рецепт приготування:
- Куряче філе нарізати шматочками.
- Розігріти в сковороді гриль 1 ст. ложку оливкової олії і обсмажити м'ясо з двох сторін до готовності.
- Броколі розібрати на суцвіття, видаливши грубі черешки.
- У невеликій каструлі закип'ятити воду і відварити броколі, потім воду злити, обдати капусту крижаною водою і промокнути паперовим рушником.
- Імбир почистити і натерти на дрібній тертці – повинно вийти пів чайної ложки. Часник почистити і розчавити плоскою стороною ножа.
- Половинку перцю чилі разом з насінням нарізати тонкими смужками.
- Шалот почистити і нарізати тонкими кільцями.
- Розігріти в сковороді оливкову олію, підсмажити шматочки курячого філе. Викласти в сковороду імбир, часник, перець чилі, шалот, все обсмажити, потім зняти сковороду з вогню, влити соєвий соус і перемішати.
- Відварену броколі викласти в гарячу сковороду з соусом, перемішати.
- Викласти на блюдо броколі з соусом, зверху куряче м'ясо і прикрасити все оливками.
Нагадаємо, раніше Джеймі Олівер розповів, як правильно готувати броколі і цвітну капусту. А Юлія Висоцька поділилася рецептом фаршированих кальмарів.
Читайте також: