I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Авокадо: користь для здоров'я і правила вибору

Авокадо містить вітаміни, мінерали та корисні жирні кислоти

Авокадо дуже корисне для здоров'я, а все через високий вміст поживних речовин. Дієтологи рекомендують цей продукт людям із захворюваннями серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також для загального поліпшення стану організму

Авокадо має м'яку вершкову консистенцію, що дозволяє включати його до складу різних страв: смузі, салатів і сендвічів. Причому готувати зелений плід довго не потрібно, тож це ідеальний фрукт для ледачих.

Реклама

Авокадо: користь і шкода для здоров'я

Авокадо корисне для шкіри
Авокадо корисне для шкіри

Авокадо є відмінним джерелом вітамінів С, Е, К і В-6, а також рибофлавіну, ніацину, фолату, пантотенової кислоти, магнію і калію. Ці зелені плоди також містять лютеїн, бета-каротин і омега-3 жирні кислоти.

Читайте також:

Реклама

Одна порція (одна п'ята частина авокадо, приблизно 40 г) включає:

  • 64 ккал
  • майже 6 г жиру
  • 3,4 г вуглеводів
  • менше 1 г цукру
  • майже 3 г клітковини

Авокадо корисні для серця і зору, попереджають остеопороз, знижують ризик онкологічних захворювань і депресії. Ці зелені фрукти – ефективний антиоксидант, який захищає наші клітини від старіння. Плоди також містять корисні жири, дарують тривале почуття ситості і прискорюють обмін речовин.

Дивіться відео, чим корисне авокадо:

Реклама

Незважаючи на користь авокадо, людям похилого віку, які страждають на різні хвороби, варто порадитися з лікарем перед тим, як вводити ці фрукти до свого раціону. Особливо це стосується тих, хто приймають антикоагулянти – ліки для розрідження крові. Справа в тому, що авокадо багаті на вітамін К, який може зменшити ефективність цих ліків, тому що підвищує згортання крові.

Крім цього, авокадо протипоказані тим, у кого алергія на латекс, а також індивідуальна непереносимість фрукта.

Як вибрати авокадо

У стиглого авокадо кісточка легко відділяється від м'якоті
У стиглого авокадо кісточка легко відділяється від м'якоті

Смачний, зрілий авокадо має рівномірний колір і середню м'якість: при натисканні на шкірку палець повинен легко залишати вм'ятину, але не потопати в плоді. Ідеальний авокадо настільки м'який і маслянистий всередині, що його можна легко намазати на хліб.

А ось недозрілий авокадо стане суцільним розчаруванням для тих, хто пробує його вперше. Його м'якоть світло-зелена, тверда і гірка. Інша крайність – перезрілий плід, що почав підгнивати. Ознаками такого авокадо можуть служити його надмірна м'якість, темні цятки і плями на шкірці.

Якщо ви помилково купили недозрілі плоди, то цілком можете довести їх до кондиції самостійно. Просто загорніть кожен авокадо у папір і покладіть в сухе темне місце при кімнатній температурі. Через три-шість днів, залежно від початкової стадії стиглості, плоди будуть готові до вживання. Прискорити процес дозрівання можна, якщо помістити авокадо в один пакет з бананом.

Авокадо: як їсти

Авокадо можна додавати до салатів
Авокадо можна додавати до салатів

М'які авокадо відмінно підходять для приготування соусу гуакамоле або дипів, а щільніші фрукти хороші у салатах або бутербродах. З точки зору збереження корисних речовин – авокадо потрібно їсти сирими і без додавання соусів і приправ (наприклад, майонезу). Плоди відмінно поєднуються зі свіжими овочами, морепродуктами, м'якими сирами.

Швидкі поради:

  • Вранці намащуйте авокадо на тости замість масла.
  • Використовуйте авокадо замість майонезу в курячому або яєчному салаті, або як намазки на бутерброд.
  • М'яка кремова текстура авокадо і його м'який смак роблять його ідеальним прикормом для дітей.

Авокадо: калорійність і скільки можна на день

Слід пам'ятати, що на 100 г авокадо (а це половина м'якоті одного фрукта) припадає близько 120-160 ккал. І хоча до складу фрукта входять дуже корисні для шкіри незамінні жирні кислоти -омега-3, омега-6, а також омега-9, зловживати авокадо не слід. Адже в 100 г продукту близько 15 г жирів, що становить практично половину добової норми рослинних жирів.

Експерти в області здорового харчування переконані, що на день можна з'їдати не більше, ніж половинку авокадо.

Авокадо: що робити з кісточкою

Порошок з кісточки авокадо додають до смузі
Порошок з кісточки авокадо додають до смузі

Порошок з кісточки авокадо додають до смузі, коктейлів, мюслів, салатів і йогурту, оскільки вважається, що він багатий на антиоксиданти. Крім цього, кісточку авокадо використовують для приготування домашньої косметики: скрабів, масок для обличчя, ополіскувачів для волосся і підсушуючих засобів проти запалень на шкірі.

Для початку кісточку авокадо потрібно підсушити в духовці протягом декількох годин для видалення вологи; потім зняти зовнішню оболонку. Після цього потрібно подрібнити внутрішню частину за допомогою терки або блендера.

Але будьте обережні: існує думка, що кісточка містить фунгіцидний токсин, який може стати причиною алергії і харчових розладів.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами салатів з авокадо з помідорами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати шоколадний мус з авокадо за рецептом Гордона Рамзі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти