Класичний бефстроганов готують з яловичини . Він складається з дрібно нарізаних шматочків м'яса, залитих гарячим сметанним соусом.
Дивіться відео, які хімікати можна знайти в магазинній сметані:
Ми поділимося простим рецептом бефстроганов із курячого філе. Замість томатної пасти для соусу можна використовувати солодку діжонську гірчицю. А щоб страва вийшла більш дієтичною, сметану потрібно розбавити курячим бульйоном або молоком.
Бефстроганов із курки зі сметаною і томатною пастою
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 135 ккал на 100 г
Складові:
- 600 г курячого філе
- 1 цибулина
- 200 г сметани 20%
- 1 ст.л. томатної пасти
- Дрібка солі
- Щіпка перцю
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Філе курячої грудки вимити, обсушити, наріжте на скибочки, злегка відбийте, накривши харчовою плівкою. Потім наріжте куряче філе товстими брусками.
- Цибулину середнього розміру очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
- Розігрійте на сковороді рослинну олію й обсмажте цибулю, помішуючи, до золотистого кольору 5 хвилин.
- Викладіть до цибулі нарізане філе, збільште вогонь до сильного і смажте м'ясо до появи рум'яної скоринки, 7-10 хвилин.
- Посоліть і поперчіть філе, посипте борошном і перемішайте, смажте ще дві хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
- У мисці змішайте сметану з томатною пастою, залийте куряче філе, накрийте кришкою і тушкуйте бефстроганов із курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин.
- Подавайте бефстроганов з курки зі сметаною з картопляним пюре, макаронами або рисом.
Як обрати куряче філе
Експерти радять купувати м'ясо в магазинах. Кажуть, що на ринках курятина найчастіше обвітрена і несвіжа, оскільки в базарних реаліях немає умов для її зберігання. Але і запакована магазинна курочка – не показник якості.
Роздута упаковка – перший показник несвіжої курятини. Потім ідуть запах і колір. М'ясо має бути рожевим, ні в якому разі не жовтим, кажуть експерти. Це стосується як магазинної курки, так і домашньої.
Крім цього, завжди звертайте увагу на розмір філе. У магазинах воно важить більше 300 г. Але вага нормального філе домашньої курки становить 150-180 г, максимум 200 г.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити бефстроганов з яловичини з грибами .