I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Бейгли: з ними зустрічають ранок чимало нью-йоркців. Дізнаємося, як їх приготувати

Коріння у цієї випічки єврейські, а їдять їх з вершковим сиром під чашку американо

У кожній країні є своя випічка, гордість, можна сміливо сказати. Брецелі в Німеччині, житній хліб у Шотландії, багет у Франції. Звісно, є така і в США. Тобто одна з них. І це пишні повітряні бублики – бейгли. Прабатьком їх слід вважати австрійські дріжджові булочки, а в Нью-Йорк вони були завезені єврейськими іммігрантами і вже вдосконалені на місці. У приготуванні бейглів є певна складність – перед смаженням їх треба проварити у воді. Але результат того вартий. Дізнаємося, як це зробити.

Любите дріжджову випічку і вважаєте себе майстром у цій справі, поділіться рецептом з усією країною і вигравайте призи.

Реклама

Бейгли: австрійський початок

Саме в столиці Австрії, наприкінці 17-го століття була приготовлена дріжджова булочка, яка поклала початок майбутнім нью-йоркським бейглам. Цю булочку спік єврейський пекар для короля Яна Собєського. Він мужньо відбив напад турецьких завойовників і на знак подяки отримав круглу дріжджову випічку, яка за формою нагадувала стремено. Стремено в перекладі на австрійську – Beugel.

Читайте також:

Реклама

Американська історія бейглів

У США перший бейгл з'явився наприкінці 1800 років у Нью-Йорку. Завезли їх туди, треба думати, нащадки тих самих австрійських євреїв, де й розгорнули кампанію з випікання бейглів. Ясна річ, той бейгл вдосконалився і дуже – тісто стало м'якішої текстури, ну й смак бублика покращився.

Бейгли і сучасність

Реклама

Сьогодні – це найулюбленіша випічка в Нью-Йорку, яка відома далеко за межами всіх Штатів. Їх можна купити на вулиці й поснідати ними в кав'ярні. Ця здоба прекрасно гармонує з вершковим сиром, маслом, кавою. Решта інгредієнтів теж будуть до речі.

Бейгли: покроковий рецепт

Фото: instagram.com/elenafilatova68/

Інгредієнти на 6 штук:

  • Борошно – 250 г
  • Вода – 100 мл
  • Оливкова олія – 30 г
  • Дріжджі – 6 г
  • Сіль – 3 г
  • Цукор – 20 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 2 літри
  • Мед, цукор – по 50 г (для варіння)
  • Молоко – 1 ст. л.
  • Кунжут, мак, льон – за смаком

Спосіб приготування

  1. У воду додати дріжджі й чайну ложку цукру, перемішати і залишити на 10 хвилин.
  2. У борошно додати сіль, цукор, оливкову олію, одне яйце і дріжджі з водою. Перемішувати 5 хвилин.
  3. Скачати з тіста кулю і залишити накритим вологим рушником на 1,5 години. Миску краще трохи змастити олією.
  4. Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти на робочу поверхню, присипану борошном і розділити на 6 рівних частин. Накрити заготовки рушником і залишити на 10 хвилин.
  5. У каструлю налити воду і додати цукор або мед, поставити на вогонь.
  6. Розкачати кожну заготовку і сформувати бейгли.
  7. Вода не має кипіти, хіба що бути з дрібними бульбашками. Приварити бейгли по 30 секунд з кожного боку, покласти на тефлоновий килимок або пергамент.
  8. Яйце змішати з молоком, змастити пензликом бейгли і посипати кунжутом.
  9. Випікати в духовці розігрітій до 200-220 градусів 10-15 хвилин до рум'яної скоринки.

Тут знайдете рецепти всесвітньо відомих пирогів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти