Хороша новина: деякі десерти можна їсти, не думаючи про кількість – талія залишиться бездоганною. Солодощами з нашої вибірки можна ласувати, навіть якщо ви сидите на дієті, оскільки їх калорійність дуже низька. Всі вони виготовлені з доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.
Низькокалорійний сорбет з ківі
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 111 ккал на 100 г
Складові:
- 4 стиглих ківі
- 1-2 ст.л. меду або за смаком
- 1 ст.л. лимонного або лаймового соку
Спосіб приготування:
- Ківі очистити, нарізати і заморозити.
- Дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
- Очистити, нарізати і збити блендером з медом і лимонним соком. Подавати відразу ж.
Фруктовий мус без цукру
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 121 ккал на 100 г
Складові:
- 2 стиглих банана
- 100 г кураги або стиглих абрикосів
- 60 г яєчного білка (приблизно з двох яєць)
- 100 г ерітрола
Дивіться відео, як зробити полуничний чізкейк без цукру:
Спосіб приготування:
- Для початку зробіть пюре з бананів і кураги в блендері.
- Збийте білки з дрібкою солі.
- Змішайте фруктове пюре і збиті білки.
- Красиво викладіть його в креманки за допомогою кондитерського мішка.
- Декорують мус фізалісом, цедрою лимона і м'ятою.
Дієтична панакота з ягідним "снігом"
Час приготування:
- 15 хвилин + час на застигання
Калорійність:
- 102 ккал на 100 г
Складові:
- 100 мл жирного молока
- 100 мл бутильованої води
- Шматок ванільного стручка, розрізаний уздовж навпіл
- 250 мл холодної кип'яченої води
- 50 г цукру
- 25 г желатину
Для ягідного снігу:
- 30 г цукру або меду
- 150 г заморожених ягід (малини, полуниці, смородини)
Спосіб приготування:
- Розведіть желатин в холодній кип'яченій воді і залиште на 10 хвилин.
- Закип'ятіть молоко і воду (по 100 мл) разом в ваніллю, додайте цукор і дайте інгредієнтам прогрітися ще 2 хвилини.
- Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Приберіть ванільний стручок.
- Розчиніть желатин в мікрохвильовій печі. Будьте уважні і не дайте желатиновій суміші закипіти.
- Змішайте набряклий желатин з молочною рідиною і розлийте по формах. Відправте застигати в холодильник на кілька годин. Подавайте з ягідним "снігом" і листочками м'яти.
- Для приготування ягідного "снігу" збийте в блендері 150 г заморожених ягід з 30 г цукру.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних мигдальних тістечок, а також розповідали, як приготувати бельгійські вафлі без цукру.