I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Біскоті та кантучі: чому їх плутають і в чому все-таки різниця?

Біскоті – це, скоріше, засушений бісквіт, а кантучі випікають з горіхами (рецепти додаються)

Печиво біскоті і кантучі – найвідоміші в світі італійські десерти. Після тірамісу і пирога кростати, якими дуже пишаються в Італії. Усім відомо, що це печиво, за формою – витягнуте, заокруглене, завдовжки не більше 10 сантиметрів, за структурою – солодкі сухарі, будемо чесні. Але біскоті і кантучі полярно різні, вони придумані в різні періоди історії Італії, відрізняються за складом, а от їдять їх однаково. Розберемося з цієї випічкою і дізнаємося, як її можна приготувати в домашніх умовах.

  • А якщо ви ще не розібралися з подарунками для коханих, в нашому весняному календарі є дуже багато ідей, які зможуть здивувати кожного.

Найдавніший сухар – солодкий біскоті

Реклама

Чому найдавніший? Є версія, що "прабатьків" біскоті брали із собоюу тривалі походи давньоримські легіонери. Засушений солодкий хліб практично не псувався і надовго насичував. Власне, ці "сухарі" й поклали початок кантучі.

З чого випікають біскоті тепер?

З борошна, цукру і яєць. Склад, як і у бісквіта. Тільки випікають це печиво двічі. Вірніше, спочатку випікають з тіста рулет, потім цей рулет ріжеться на печива класичної видовженої форми й знову в духовку – там вони висушуються до стану сухаря.

Реклама

Читайте також:

Не найдавніший сухар, але з горіхами. Кантучі

Фото: instagram.com/savelyevaelena/
Фото: instagram.com/savelyevaelena/

Реклама

Про цей десерт заговорили в 19 столітті. Автор рецепта – Антоніо Маттей, кондитер з Тоскани. За основу був узятий біскоті, але в тісто Антоніо додав вершкове масло та мигдаль. Коли Маттей відкрив свою кондитерську, над нею височіла вивіска: Антоніо Маттей – виробник кантучі, біскоті та іншої випічки. Тому серед неіталійців і почалася плутанина. Тобто вони почали думати, що біскоті й кантучі – одне й те саме.

Як правильно їсти біскоті та кантучі?

Через свою текстуру (вкрай суху) гризти це печиво не дуже зручно. Тому італійці його не гризуть, а розмочують. Це може бути еспресо або келих мускатного вина. Це вино десертне, тому біскоті та кантучі, здебільшого, виступають і в ролі дижестиву.

Читайте також:

Кантучі

Фото: instagram.com/chudo__cake/

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 110 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 290 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Горіхи, журавлина – 150 г


Спосіб приготування ⠀

  1. Змішати яйця з цукром і маслом кімнатної температури, додати борошно з розпушувачем, замісити липке тісто.
  2. Швидко вмішати горіхи, журавлину і прибрати прямо в мисці в холодильник на 30 хвилин.
  3. Сформувати тоненькі джгути (зручніше вологими руками), викласти на пергамент на відстані (вони збільшаться в розмірі), поставити в холодильник на 30 хвилин.
  4. Духовку розігріти до 180 градусів, відправити печиво запікатися на 25 хвилин.
  5. Гарячими нарізати печиво і ще раз поставити запікатися до золотистої скоринки.

Біскоті

Фото: instagram.com/lisatutmanoglesby/

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Спосіб приготування

  1. Змішати борошно з розпушувачем і сіллю, просіяти гіркою. Зробити невелике заглиблення.
  2. В окремій мисці збити цукор з яйцями в густу однорідну масу.
  3. Влити яєчну масу в поглиблення і замисити еластичне тісто. Воно злегка липнутиме до рук.
  4. Змочуючи руки водою, розділити тісто на три частини і розкачати батони завширшки приблизно 3 см.
  5. Викласти на деко з пергаментним папером на невеликій відстані одне від одного, поставити в духовку за 180 градусів на 20 хвилин.
  6. Дати батону охолонути і нарізати косими скибочками завтовшки близько 2 см.
  7. Викласти на деко і відправити в духовку за 180 градусів, ще на 10 хвилин.

Тут дізнаєтеся, як готують і з чим їдять в Італії фокачу, грісіні і чіабату .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти