Млинці Гунделя готуються з начинкою з рому, родзинок, горіхів і цедри лимона, а подаються з шоколадним соусом . Їх автор – знаменитий будапештський кухар і ресторатор Карой Гундель.
Дивіться відео, як готують млинці зірки:
Млинці можна згортати трубочкою, складати конвертиком або трикутником, та й з самим рецептом можна поекспериментувати. Головне, крепи а-ля Гундель повинні бути дуже тонкими, майже прозорими.
Млинці а-ля Гундель
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 237 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 мл молока
- 200 мл газованої води (або ще 200 мл молока)
- 240 г борошна
- сіль
- цукор
- 100 г жиру
Для начинки:
- 150 г рому
- 40 г родзинок
- 20 г апельсинових цукатів
- 180 г крупно мелених волоських горіхів
- 100 г вершків
- 120 г цукру
- кориця
Для шоколадного соусу:
- 250 мл молока
- 30 г цукру
- 100 г шоколаду
- ваніль
- 150 г жирних вершків
- 3 жовтки
- 80-100 г цукру
- 50 г какао
- 15 г борошна
- 50 мл молока
Спосіб приготування:
- Приготувати тісто, спекти млинці.
- За день до приготування начинки замочити в ромі родзинки і цукати.
- Вершки закип'ятити, додати горіхи, цукор, корицю, обсушені родзинки і цукати. Варити 1-2 хвилини, до загусання, зняти з вогню і дати трохи охолонути. Додати половину рома, перемішати.
- На кожен млинець викласти "доріжкою" частину горіхової маси, згорнути трубочкою.
- Приготувати шоколадний соус. Молоко закип'ятити з цукром і ваніллю. Шоколад розтопити на водяній бані. Вершки збити в міцну піну.
- Яєчні жовтки розтерти з цукром, додати какао, молоко, добре перемішати. Додати розтоплений шоколад, перемішати. Тонкою цівкою влити гаряче молоко, постійно помішуючи.
- Отриману масу акуратно, невеликими порціями, змішати зі збитими вершками, додати ром, перемішати. За бажанням додати трохи цукрової пудри.
- Начинені млинці обсмажити в маслі, викласти на блюдо, полити шоколадним соусом і подавати.
Як використовувати жир в рецепті
У маленькій каструльці розтопити 100 г жиру. Чисту сковороду добре розігріти. Налити половину столової ложки жиру так, щоб він покрив все дно сковороди. Зайвий жир злити назад в каструльку, залишивши на сковороді лише стільки, щоб тісто не приставало.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пишні оладки на кефірі і на дріжджах . "Сьогодні" також ділилися рецептом тонких млинців з дірочками на молоці .