Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Млинці на молоці: три прості рецепти на Масляну

Кращі рецепти млинців на Масляну

Млинці на молоці
Млинці на молоці
Фото: freepik.com

У 2020 році Масляна святкується з 24 лютого по 1 березня – в цей період прийнято випікати млинці з різними начинками і пригощати ними рідних і близьких. Найпопулярніші масляні млинці – на молоці .

Дивіться відео, як готують млинці зірки:

Якщо ви використовуєте міксер при замішуванні тіста, додайте борошно в молоко поступово. Якщо замішуєте за допомогою віночка, то додавайте молоко в борошно, постійно розмішуючи, і доводячи до потрібної консистенції. Так ви уникнете грудочок в тесті.

Млинці на молоці з дірочками

Млинці з дірочками
Млинці з дірочками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 4-5 ст.л
  • Крохмаль – 4 ст.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль – щіпка
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Яйця розтерти з цукром, додати молоко, рослинне масло і перемішати.
  2. Додати просіяне борошно, крохмаль і сіль. Перемішати віночком, щоб вийшло однорідне рідке тісто.
  3. Випікати тонкі млинці на розпеченій сковороді, змащеній маслом, на середньому вогні.
  4. Млинці можна змащувати вершковим маслом, коли ви будете перекладати їх на тарілку.
  5. Подавати млинці з будь-якими начинками на свій смак.

Дріжджові млинці на молоці

Млинці на дріжджах
Млинці на дріжджах
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • Свіжі дріжджі – 20 г
  • Цукор – 3 ч.л.
  • Молоко – 1 л
  • Борошно – 550-600 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Дрібка солі
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Розтерти дріжджі з 1 ч.л. цукру до стану кашки.
  2. Додати 240 мл теплого молока і 1 ст.л. борошна, розмішати і залишити до появи бульбашок.
  3. Відокремити жовтки від білків.
  4. У миску з дріжджами влити молоко, що залишилося, додати цукор, сіль, жовтки і добре розмішати.
  5. Поступово всипаючи просіяне борошно, замісити тісто консистенції сметани. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 30-60 хвилин до збільшення обсягу вдвічі.
  6. У підійшло тісто додати олію.
  7. Білки збити в піну і акуратно ввести в тісто лопаткою.
  8. Випікати на розігрітій сковороді, змастивши її олією тільки перед першим млинцем.

Млинці на молоці без яєць

Млинці без яєць
Млинці без яєць
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Молоко – 550 мл
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л. або за смаком
  • Сіль – щіпка
  • Пекарський порошок – 5 г

Спосіб приготування:

  1. В молоко кімнатної температури поступово всипати борошно, перемішати. Має вийти тісто консистенції густих вершків.
  2. Додати пекарський порошок, сіль і цукор. Ще раз добре перемішати і відставити убік на 30 хвилин. Якщо ви побачили, що тісто загусте, влити трохи теплої води і добре перемішати.
  3. Перед випічкою додати олію і ще раз перемішати.
  4. На розігріту сковороду, змащену маслом, налити тонким шаром тісто. Обсмажити з двох сторін. При бажанні можна змастити готові млинці вершковим маслом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати млинці, які не забруднивши гору посуду . "Сьогодні" також ділилися рецептом тонких млинців на сироватці .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів