Масляна 2020 пройде з 24 лютого по 1 березня. У цьому час прийнято пекти млинці з різними начинками. ми поділився рецептами тонких млинців на воді .
Дивіться відео, як приготувати медові млинці на дріжджах:
Млинці на воді і молоці
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 200 г мінеральної води
- 200-220 г борошна
- 2 яйця
- 2 ст. л. олії
- 20 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1/4 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- Тепле молоко додати яйця і добре збити.
- Додати 1 ст. ложки цукру і сіль.
- Додати борошно і перемішати до однорідного стану.
- Додати мінеральну воду і олію.
- Добре перемішати тісто.
- На розпеченій сковороді випікати тонкі млинці з двох сторін, до рум'яного кольору.
- Млинці складати стопкою, змащуючи кожен млинець розтопленим вершковим маслом і присипаючи цукром.
Пісні млинці на воді
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
- 2 склянки води
- 50 мл олії
- 1 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. соди
- Трохи оцту або лимонної кислоти
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Розчиніть у воді цукор, сіль, всипте просіяне борошно і лимонну кислоту і ретельно вимісити тісто до однорідного стану, щоб не було грудочок.
- Потім додайте соду і олії. Все добре розмішайте.
- Розігрійте сковороду, змастіть її один раз перед випічкою олію і випікайте млинці на середньому вогні.
Млинці на мінеральній воді
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 мл мінеральної води
- 1,5-2 склянки борошна
- 1 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 2 ст.л. олії
Спосіб приготування:
- Перемішайте просіяне борошно з сіллю і цукром, додайте мінеральну воду і олію і ретельно перемішайте.
- Розігрійте сковороду, влийте в неї зовсім трохи олії, щоб млинці не прилипли до поверхні сковороди, і обсмажуйте їх з двох сторін до готовності.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як святкують Масляну в різних країнах світу . "Сьогодні" також ділилися національними рецептами млинців .