Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Страви з кабачків в духовці: три рецепти для обіду

Кабачки можна не тільки фарширувати, але і додавати в пироги та запіканки

Фото: Pixabay

З кабачків можна приготувати багато смачних і корисних страв. Але самий здоровий варіант – це запекти їх духовці. Ми розповімо, як приготувати з кабачків запіканку, несолодкий французький пиріг і нафарширувати їх беконом, сиром і помідорами.

Кабачкова запіканка з сиром і часником

Фото: Pixabay

Запіканка з кабачків – корисне і смачне блюдо для всієї родини. Для рецепта найкраще підійдуть кабачки без грубої шкірки і насіння.

Інгредієнти:

  • 500 г кабачків
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 200 мл молока
  • 100 г сиру
  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 зубчики часнику
  • сіль
  • спеції
  • рослинна олія
  • панірувальні сухарі

Рецепт приготування:

  1. Молоді кабачки очистити від шкірки і нарізати тонкими кружечками.
  2. Цибулю почистити, помити і дуже дрібно порубати.
  3. Яйця збити виделкою в мисці, посолити і поперчити за смаком.
  4. Додати нарізану цибулю і пропущені через прес зубчики часнику.
  5. Всипати борошно з розпушувачем і перемішати. Додати молоко і тертий сир, ретельно перемішати.
  6. Форму для запікання розміром 20 на 30 см змастити олією і посипати панірувальними сухарями.
  7. Чергуючи, викласти кабачки і тісто в форму. Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 40 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
  8. Перед подачею пиріг охолодити і розрізати на порційні шматки.

Кабачки по-римськи в духовці

Фото: Pixabay

Ця страва просто готується з доступних інгредієнтів. Вам потрібно буде лише зварити томатний соус, додати в нього кабачки, посипати їх сирною сумішшю і запекти в духовці.

Інгредієнти:

  • 50 г бекону
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 500 г помідорів
  • 1 ст.л. фіолетового базиліка
  • сіль перець
  • 500 г дрібних кабачків-цукіні
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 4-5 ст.л. міксу нарізаної зелені (петрушки, базиліка, розмарину)
  • 40 г тертого пармезану
  • 6 ст.л. вершків або сметани

Рецепт приготування:

  1. Бекон нарізати кубиками. Обсмажити в термостійкій формі на рослинній олії, поки не витопити жир.
  2. Додати подрібнену цибулю і часник, обсмажити до м'якості.
  3. Помідори залити на хвилину окропом і зняти шкірку. М'якоть нарізати середніми кубиками.
  4. Разом з подрібненим базиліком додати до цибулі і часнику, приправити сіллю і перцем. Тушкувати, поки не вийде досить густий соус.
  5. Дрібні кабачки-цукіні помити, обрізати кінчики і розрізати навпіл. Посипати сіллю.
  6. Панірувальні сухарі змішати з рубаною зеленню, тертим пармезаном і вершками. Намазати масою цукіні.
  7. Викласти кабачки в один шар в томатний соус. Форму поставити на решітку в духовку.
  8. Запікати при 225 С близько 25-30 хвилин. Готові кабачки повинні легко протикати виделкою.

Кіш з кабачками

Фото: Pixabay

Кіш – французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. У яєчно-молочну суміш додають найрізноманітніші інгредієнти: сир, бекон, приготовані окремо шматочки м'яса або птиці, гриби, овочі. Сьогодні ми приготуємо кіш з начинкою з кабачків.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 30 г цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 1-2 ст.л. холодного молока

Для начинки:

  • 2 чашки подрібнених на терці кабачків
  • 4 збитих яйця
  • 150 мл вершків
  • 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (чеддер, голландський, мармуровий)
  • сіль, перець – за смаком
  • мускатний горіх – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Борошно насипати в миску, додати нарізане вершкове масло. Розтерти пальцями в крихту. Додати всі інші інгредієнти і швидко замісити тісто. Поставити його в холодильник на 30 хвилин.
  2. Дістати тісто з холодильника, розкачати, викласти у форму, надаючи вигляд кошика. Поставити в духовку, розігріту до 170 С, на 10 хвилин.
  3. Викласти в кошик з тіста добре віджаті кабачки. Полити сумішшю збитих яєць, прянощів і вершків. Посипати тертим сиром.
  4. Повернути пиріг в духовку приблизно на 30 хвилин, щоб начинка схопилася. Перед подачею охолодити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів