З кабачків можна приготувати багато смачних і корисних страв. Але самий здоровий варіант – це запекти їх духовці. Ми розповімо, як приготувати з кабачків запіканку, несолодкий французький пиріг і нафарширувати їх беконом, сиром і помідорами.
Кабачкова запіканка з сиром і часником
Запіканка з кабачків – корисне і смачне блюдо для всієї родини. Для рецепта найкраще підійдуть кабачки без грубої шкірки і насіння.
Інгредієнти:
- 500 г кабачків
- 1 ріпчаста цибуля
- 200 мл молока
- 100 г сиру
- 3 яйця
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 зубчики часнику
- сіль
- спеції
- рослинна олія
- панірувальні сухарі
Рецепт приготування:
- Молоді кабачки очистити від шкірки і нарізати тонкими кружечками.
- Цибулю почистити, помити і дуже дрібно порубати.
- Яйця збити виделкою в мисці, посолити і поперчити за смаком.
- Додати нарізану цибулю і пропущені через прес зубчики часнику.
- Всипати борошно з розпушувачем і перемішати. Додати молоко і тертий сир, ретельно перемішати.
- Форму для запікання розміром 20 на 30 см змастити олією і посипати панірувальними сухарями.
- Чергуючи, викласти кабачки і тісто в форму. Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 40 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
- Перед подачею пиріг охолодити і розрізати на порційні шматки.
Кабачки по-римськи в духовці
Ця страва просто готується з доступних інгредієнтів. Вам потрібно буде лише зварити томатний соус, додати в нього кабачки, посипати їх сирною сумішшю і запекти в духовці.
Інгредієнти:
- 50 г бекону
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 500 г помідорів
- 1 ст.л. фіолетового базиліка
- сіль перець
- 500 г дрібних кабачків-цукіні
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- 4-5 ст.л. міксу нарізаної зелені (петрушки, базиліка, розмарину)
- 40 г тертого пармезану
- 6 ст.л. вершків або сметани
Рецепт приготування:
- Бекон нарізати кубиками. Обсмажити в термостійкій формі на рослинній олії, поки не витопити жир.
- Додати подрібнену цибулю і часник, обсмажити до м'якості.
- Помідори залити на хвилину окропом і зняти шкірку. М'якоть нарізати середніми кубиками.
- Разом з подрібненим базиліком додати до цибулі і часнику, приправити сіллю і перцем. Тушкувати, поки не вийде досить густий соус.
- Дрібні кабачки-цукіні помити, обрізати кінчики і розрізати навпіл. Посипати сіллю.
- Панірувальні сухарі змішати з рубаною зеленню, тертим пармезаном і вершками. Намазати масою цукіні.
- Викласти кабачки в один шар в томатний соус. Форму поставити на решітку в духовку.
- Запікати при 225 С близько 25-30 хвилин. Готові кабачки повинні легко протикати виделкою.
Кіш з кабачками
Кіш – французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. У яєчно-молочну суміш додають найрізноманітніші інгредієнти: сир, бекон, приготовані окремо шматочки м'яса або птиці, гриби, овочі. Сьогодні ми приготуємо кіш з начинкою з кабачків.
Інгредієнти
Для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 30 г цукру
- 1 яйце
- дрібка солі
- 1-2 ст.л. холодного молока
Для начинки:
- 2 чашки подрібнених на терці кабачків
- 4 збитих яйця
- 150 мл вершків
- 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (чеддер, голландський, мармуровий)
- сіль, перець – за смаком
- мускатний горіх – за смаком
Рецепт приготування:
- Борошно насипати в миску, додати нарізане вершкове масло. Розтерти пальцями в крихту. Додати всі інші інгредієнти і швидко замісити тісто. Поставити його в холодильник на 30 хвилин.
- Дістати тісто з холодильника, розкачати, викласти у форму, надаючи вигляд кошика. Поставити в духовку, розігріту до 170 С, на 10 хвилин.
- Викласти в кошик з тіста добре віджаті кабачки. Полити сумішшю збитих яєць, прянощів і вершків. Посипати тертим сиром.
- Повернути пиріг в духовку приблизно на 30 хвилин, щоб начинка схопилася. Перед подачею охолодити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: