Головна Сьогодні

Великі ягоди – не значить солодкі: що важливо знати про властивості винограду

Дієтологи радять вживати його свіжим, сушеним або пити з нього сік

Очищає кров, зміцнює волосся, знищує бактерії та віруси, а ще – джерело кальцію, магнію і фосфору. Все це про виноград, який в Україні зараз активно збирають.

Сюжет Олексія Кермана та Дмитра Кабака
Відео: Сьогодні

Існує багато різних сортів винограду. Наприклад, на невеличкому городі Романа Єфименка росте 200 унікальних сортів винограду. Окремі ягоди в діаметрі більші за п'ятикопійчану монету. Але не завжди велика ягода – найсмачніша.

Наприклад, сорт кишмиш – невеликий, але дуже солодкий. Його особливість в тому, що він без кісточок. До того ж, не боїться холодів і не вимагає особливого догляду. Такий виноград можна садити біля будинку або альтанки. Він створює прохолодну тінь. Але для вина не підходить, тому що дуже солодкий.

Вино краще робити з кислих сортів винограду. Для цього потрібно вирощувати технічні сорти — ті, що спеціально вироблені для виготовлення хмільного напою.

Ягоди повинні бути пружними
Ягоди повинні бути пружними
Фото: freepik.com

Корисні властивості винограду

У винограді багато вітамінів і мікроелементів. Дієтологи радять вживати його свіжим, сушеним або пити з нього сік. Він добре очищує кров.

А ще на паростках непогано можуть заробити фермери-початківці. За одну невелику лозу просять від 100 гривень.

Читайте також, як готують угорське сливове повидло – леквар.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти