Бугаца – це дуже смачний грецький пиріг з листкового тіста з заварним кремом на основі манки. Іноді його роблять солоним, додаючи в начинку сир, м'ясний фарш або шпинат.
Особливого поширення пиріг отримав в Салоніках. За принципом приготування бугаца схожа на австрійський штрудель з яблуками.
Бугаца з заварним кремом і апельсинами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 237 ккал на 100 г
Складові:
- Готове листкове тісто – 1 кг
- Молоко – 800 г
- Цукор – 0,5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Вершкове масло – 85 г
- Ванільний цукор – щіпка
- Апельсин – 1 шт.
- Манна крупа – 4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Манну крупу змішайте з цукром (щоб не взялася при варінні грудочками) і засипте в кипляче молоко, постійно помішуючи.
- Зваріть густу манну кашу, додайте в неї вершкове масло, яйця і ванілін. Все це ретельно перемішайте (можна збити на блендері).
- Апельсин очистіть від шкірки, а часточки – від білої плівки, наріжте дрібними шматочками і додайте в крем. За бажанням можна додати і терту на дрібній тертці цедру апельсина.
- Тепер тонко розкачане тісто і крем потрібно перекласти за принципом грецького прапора: шар тіста, товстий шар крему. Верхній шар тіста змастіть збитим яйцем і запікайте в духовці при 180 °С протягом 40 хвилин.
Як подавати пиріг
Остудіть, за бажанням прикрасьте цукровою пудрою, свіжою малиною і листочками м'яти.
Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" з заварним кремом і ягодами від Юлії Висоцької.