I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Булгур універсальний – 10 смачних рецептів з цією східною крупою

У цій добірці булгур поводиться несподівано – від присутності в тефтелях до начинки для перцю

Булгур – абсолютно гідна альтернатива звичним нам каш. Головне – навчиться правильно його варити, а потім – сміливо експериментувати. Він може бути в дієтичних стравах як доповнення в салатах, булгур можна запекти разом з куркою в духовці або приготувати ситну кашу. Словом, ця крупа неймовірно універсальна і нижче, ознайомившись із 10 варіантами його приготування, ви в цьому переконаєтеся.

Різото з булгура з креветками

Реклама
Фото: instagram.com/tanyusavchenko/?hl=ru

Інгредієнти

  • 1 ск. – булгур
  • 10 шт. – креветки
  • 100 г. – консервована кукурудза
  • 1 шт. – цибуля
  • 1 зуб. – часник
  • 1 ск. – молоко
  • 1,5 ск. – вода
  • куркума, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. У сотейнику з краплею олії злегка обсмажити нарізані цибулю і часник. Додати кукурудзу, булгур, молоко, воду і спеції. Тушкувати близько 20 хвилин до готовності.
  2. Обсмажити креветки на сильному вогні до готовності.
  3. Подавати булгур з креветками, присипавши свіжою зеленню.

Булгур з овочами

Реклама
Фото: instagram.com/marichkiny_vkusnyashki/?hl=ru

Інгредієнти

  • 1 ск. – булгур
  • 2 шт. – середні моркви
  • 2 шт. – середніх лука
  • 150 г. – спаржа
  • 100 г. – болгарський перець
  • 3 зуб. – часник
  • чорний мелений перець, сіль – за смаком
  • олія

Спосіб приготування

  1. Цибулю нарізати великими кубиками, відправити в розігріту сковорідку і обсмажити до золотистого кольору.
  2. Морква нарізати великою соломкою і додати в сковорідку.
  3. Додати болгарський перець і спаржу – протушкувати. Додати сирий булгур у сковорідку з овочами.
  4. Посолити і поперчити, добре перемішати і обсмажити 5 хвилин.
  5. Пересипати все в казанок або мультиварку, додати 2 ск. води (можна залишити і в сковорідці, якщо глибока)
  6. Готувати під кришкою до готовності.

Тефтелі з булгуром

Реклама
Фото: instagram.com/eda_polezno_i_vkysno/

Інгредієнти

  • 1 кг – курячого філе
  • 130 г. – булгура
  • 2 шт. – середні цибулини
  • 1 шт. – яйце
  • 1 ст. л. з гіркою – вівсяних висівок
  • Суха зелень, сіль, спеції – за смаком

Для заливки

  • 1 ст. л. – томатної пасти
  • 1 ст. л. – метан
  • 1 ск. – води
  • спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Булгур відварити до напівготовності, приблизно 10 хвилин. Філе, цибуля, яйце, висівки, спеції та сіль змішати в фарш.
  2. Додати булгур, ретельно перемішати і прибрати в холодильник на 1 годину.
  3. Розігріти сковороду, сформувати тефтелі й обсмажити до рум'яності.
  4. Змішати інгредієнти для заливки, залити заливаємо тефтелі й тушкувати під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.
  5. Подавати із зеленню і овочами.

Перець, фарширований булгуром

Фото: instagram.com/bureeva_katerina/

Інгредієнти

  • 1 шт. – перець болгарський
  • 100 г. – булгур
  • 60 г. – сир
  • 1 шт. – морква
  • 1/3 ч. л. – куркума
  • 2 ст. л. – олія
  • сіль, зелень – за смаком

Спосіб приготування

  1. Морква нарізати дрібно кубиками і обсмажити на олії. Додати кукруму. Перекласти в окрему тарілку.
  2. У цю ж каструлю викласти промитий булгур. Обсмажити його 3 хвилини на середньому вогні. Додати воду (рівень води має бути трохи вище булгура). Посолити і варити 20 хвилин до готовності.
  3. Перець розрізати навпіл, прибрати серцевину. Запікати в розігрітій до 200 градусах духовці 10 хвилин.
  4. Булгур додати до моркви, додати сир, все перемешати.
  5. Викласти в перець булгур із сиром. Запікати 10 хвилин.
  6. Прикрасити зеленню і сиром.

Булгур з курячими гомілками в духовці

Фото: instagram.com/pp.baza.recepti /? Hl=ru

Інгредієнти

  • 120 м – булгура
  • 6 шт. – курячих гомілок
  • 40 г. – цибулі
  • 120 г. – моркви
  • 2 зуб. – часнику
  • 100 г. – сметани 15%
  • соняшникова олія
  • сіль, приправи для курки – за смаком

Спосіб приготування

  1. До курки додати 70 г. сметани, сіль і спеції, залишити на 15-30 хвилин.
  2. Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти, обсмажити на олії.
  3. Булгур промити. У форму для запікання викласти моркву з цибулею, булгур, додати спеції, викласти курку.
  4. Залити водою (води удвічі більше, ніж булгура). Зверху викласти сметану з маринаду, закрити фольгою і відправити на 40 хвилин в духовку на 180 градусів.
  5. Потім змастити сметаною (30 г.) і запікати до готовності.

Булгур з молоком, родзинками і курагою

Інгредієнти

  • Булгур – 80 г.
  • Масло вершкове – 25 г.
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Розтоплюємо на гарячій сковорідці шматочок вершкового масла і обсмажуємо булгур на маленькому вогні. Коли з'явиться горіховий аромат, відставляємо сковорідку.
  2. Кип'ятимо молоко в каструлі та додаємо туди обсмажений булгур, ретельно перемішуємо.
  3. Додаємо сіль і цукор (можна і за смаком), ще раз перемішуємо кашу і варимо її до готовності 20 хвилин.
  4. Після приготування щільно закриваємо кришкою і накриваємо каструлю рушником на 10 хвилин, щоб каша настоялася.
  5. Подаємо з родзинками і курагою (попередньо запареними в окропі).

Читайте також:

Булгур з гарбузом і яблуками

Інгредієнти

  • Булгур – 100 г.
  • Гарбуз – 100 г.
  • Яблуко – 1 шт. велике
  • Курага – 4-5 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Вершкове масло – 30 г.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кориця

Спосіб приготування:

  1. У каструлю невеликого розміру складаємо почищену і нарізану кубиками гарбуз, булгур і подрібнену курагу. Заливаємо молоком, додаємо 50 мл води і 1 ч. л. цукру.
  2. Закриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, 15 хвилин. При необхідності можна додавати ще води, далі додаємо частину масла і, проварити кілька хвилин, знімаємо кашу з вогню.
  3. Очищені і порізані маленькими кубиками яблука потрібно обсмажити на сковорідці у вершковому маслі залишилося. Додаємо ложку цукру та корицю. Обсмажувати яблуко слід 2 хвилини, доки не розчиниться цукор і не утвориться сироп.
  4. Кашу викладаємо на тарілку і прикрашаємо яблуком і карамелізованим сиропом.

Табуле з булгура

Інгредієнти

  • Булгур – 150 г.
  • Червоний солодкий перець – 120 г.
  • Помідори – 200 г.
  • Петрушка – 30 г.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування

  1. Заливаємо булгур водою і варимо його в підсоленій воді 20 хвилин. Дрібно нарізаємо вимиту петрушку, нарізаємо кубиками очищений перець і помідори.
  2. Далі викладаємо зварений і охолоджений булгур у миску, додаємо петрушку й овочі. Заправляємо лимонним соком, спеціями і оливковою олією.
  3. Ретельно перемішуємо.

Читайте також:

Булгур з куркою і овочами

Як правильно зварити булгур на воді
Як правильно зварити булгур на воді

Інгредієнти

  • 1 куряча грудка
  • 200 г. булгур
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 1 солодкий перець
  • Сіль, прянощі, зеелнь – за смаком
  • Олія – для смаження

Для маринаду

  • 50 мл соєвого соусу
  • 1 ч. л. гірчиці
  • трохи коріандру

Спосіб приготування

  1. Куряче філе нарізати великою соломкою і замаринувати в суміші соєвого соусу, гірчиці й коріандру. Залишити мінімум на 2 години, краще на ніч.
  2. Обсмажити грудку до золотистої скоринки.
  3. На соняшниковій олії обсмажити цибулю, моркву, перець. Додати подрібнений у блендері помідор і прогріти.
  4. Відварити булгур за інструкцією на упаковці.
  5. З'єднати курку, булгур, овочі, сіль, прянощі й тушкувати до готовності.
  6. Наприкінці додати дрібно нарізану зелень.

Ліниві голубці з булгуром

Ідеальна пропорція інгредієнтів для начинки – 1:1
Ідеальна пропорція інгредієнтів для начинки – 1:1

Інгредієнти

  • 100 г. булгур
  • 600 г. свинячого фаршу
  • 1 яйце
  • Сіль, перець за смаком
  • 200 г. капусти
  • Борошно – для панірування
  • Олія – для смаження
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Лаврове листя – за смаком

Спосіб приготування

  1. Заливаємо булгур холодною водою. Рідина має покривати крупу. Солимо, доводимо до кипіння, вимикаємо. Даємо охолонути і промиваємо.
  2. Змішуємо булгур з фаршем, яйцем, сіллю і перець.
  3. Капусту нарізаємо дрібними кубиками. Заливаємо її окропом. Даємо охолонути і зливаємо рідину.
  4. Додаємо у фарш і формуємо невеликі кульки. Обвалюють кульки з усіх боків у борошні. Обсмажуємо на олії, на середньому вогні під кришкою.
  5. Натираємо моркву, дрібно ріжемо цибулю. Обсмажуємо овочі з цукром на олії. Додаємо томатну пасту, лаврове листя і окріп. Доводимо до кипіння, солимо і перчимо за смаком.
  6. У каструльку викладаємо половину соусу, потім голубці та заливаємо соусом. Тушкуємо після закипання на повільному вогні близько 1 години.
  7. Подаємо із зеленню і сметаною.

Тут знайдете 10 дивно смачних рецептів з пшоном.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти