I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Швидкі закуски на Новий рік: ТОП-5 рецептів

Рецепти простих і смачних святкових закусок

Холодні закуски – важливий пункт новорічного меню. Вони розігрівають апетит перед подачею основних страв, прикрашають стіл і створюють атмосферу свята.

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:

Реклама

Тут ми зібрали швидкі рецепти холодних закусок, які допоможуть не тільки накрити новорічний стіл, але і, без сумніву, стануть улюбленими стравами вашої родини.

Читайте також:

Реклама

Канапе з огірків з авокадо і лососем

Канапе з огірків
Канапе з огірків

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 середній огірок
  • 1 велике авокадо, очищене і без кісточки
  • 1/2 ст.л. соку лайма
  • 170 г копченого лосося
  • Зелена цибуля – для подачі
  • Чорний перець – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Наріжте огірок завтовшки близько 5 мм і покладіть на тарілку.
  2. Додайте авокадо і сік лайма в миску і розімніть вилкою в пюре.
  3. Намажте скибочки огірка кремом з авокадо, а потім покладіть зверху тонкі шматочки копченого лосося.
  4. Прикрасьте кожен шматочок дрібно нарізаною зеленою цибулею і чорним перцем. Подавайте негайно.

Тапенада з маслин

Тапенада з маслин
Тапенада з маслин

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Маслини з кісточками – 400 г
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Каперси – 100 г
  • Філе анчоусів – 70 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Маслини дістати з розсолу і очистити їх від кісточок. Скласти підготовлені маслини в чашу блендера. ⠀
  2. Каперси теж дістати з банки, вимочити від розсолу серветками і відправити до маслин. ⠀
  3. Також в чашу блендера скласти очищений часник, філе анчоусів і подрібнити до однорідності. Суміш повинна бути схожа на пасту.
  4. Не вимикаючи блендер, додати до пасті оливкова олія і чорний мелений перець.
  5. Перекласти кремообразную пасту в миску, накрити харчовою плівкою і відправити до холодильника приблизно на кілька годин. Від цього страва стане ще смачніше.

Порада: Тапенади подають в холодному вигляді – до запеченої риби або курки, до креветок, нарізаних овочів. Пасту з оливок можна намазувати на багет, хлібці або крекери.

Паштет з копченої скумбрії

Паштет з печінки тріски
Паштет з печінки тріски

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Риба скумбрія копчена – 250 г
  • Сир вершковий – 200 г
  • Лимон (сік) – 1 ч.л.
  • Лимон (цедра) – 1 ст.л.
  • Хрін – 1 ст.л.
  • Зелень порізана – 2 ст.л.
  • Хліб – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію очистіть, видаліть кістки, наріжте, складіть в чашу блендера.
  2. Додайте вершковий сир, лимонний сік, цедру, хрін, подрібніть.
  3. Посипте нашаткованою зеленню, подавайте з багетом.

Сирні кульки з крабовими паличками

Закуска з крабовими паличками
Закуска з крабовими паличками

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 100 г
  • Сир – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Зубчик часнику – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити круто, остудити і очистити.
  2. Сир натерти на дрібній тертці в миску.
  3. Додати терті крабові палички і пропущений через прес часник.
  4. Додати терті яйця і майонез. Посолити за смаком. Добре перемішати.
  5. Руками скачати невеликі порційні кульки і викласти на блюдо.
  6. За бажанням прикрасити зеленню і подавати до столу.

Фаршировані яйця "Мишки"

Фаршировані яйця на Новий рік
Фаршировані яйця на Новий рік

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  2. Злити рідину і залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати уздовж навпіл.
  3. Вийняти яєчні жовтки і помістити їх в миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю.
  4. Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
  5. Зробити "вушка" з яєчного білка, "очі" – з горошин чорного перці, "ніс" – з червоного перцю, а "вуса" – з волокон сиру "косичка".

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати прості і смачні салати на Новий рік. "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна".

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти