Холодні закуски – важливий пункт новорічного меню. Вони розігрівають апетит перед подачею основних страв, прикрашають стіл і створюють атмосферу свята.
Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:
Тут ми зібрали швидкі рецепти холодних закусок, які допоможуть не тільки накрити новорічний стіл, але і, без сумніву, стануть улюбленими стравами вашої родини.
Канапе з огірків з авокадо і лососем
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 1 середній огірок
- 1 велике авокадо, очищене і без кісточки
- 1/2 ст.л. соку лайма
- 170 г копченого лосося
- Зелена цибуля – для подачі
- Чорний перець – для подачі
Спосіб приготування:
- Наріжте огірок завтовшки близько 5 мм і покладіть на тарілку.
- Додайте авокадо і сік лайма в миску і розімніть вилкою в пюре.
- Намажте скибочки огірка кремом з авокадо, а потім покладіть зверху тонкі шматочки копченого лосося.
- Прикрасьте кожен шматочок дрібно нарізаною зеленою цибулею і чорним перцем. Подавайте негайно.
Тапенада з маслин
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- Маслини з кісточками – 400 г
- Оливкова олія – 100 мл
- Каперси – 100 г
- Філе анчоусів – 70 г
- Часник – 2 зубчики
- Чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Маслини дістати з розсолу і очистити їх від кісточок. Скласти підготовлені маслини в чашу блендера. ⠀
- Каперси теж дістати з банки, вимочити від розсолу серветками і відправити до маслин. ⠀
- Також в чашу блендера скласти очищений часник, філе анчоусів і подрібнити до однорідності. Суміш повинна бути схожа на пасту.
- Не вимикаючи блендер, додати до пасті оливкова олія і чорний мелений перець.
- Перекласти кремообразную пасту в миску, накрити харчовою плівкою і відправити до холодильника приблизно на кілька годин. Від цього страва стане ще смачніше.
Порада: Тапенади подають в холодному вигляді – до запеченої риби або курки, до креветок, нарізаних овочів. Пасту з оливок можна намазувати на багет, хлібці або крекери.
Паштет з копченої скумбрії
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- Риба скумбрія копчена – 250 г
- Сир вершковий – 200 г
- Лимон (сік) – 1 ч.л.
- Лимон (цедра) – 1 ст.л.
- Хрін – 1 ст.л.
- Зелень порізана – 2 ст.л.
- Хліб – для подачі
Спосіб приготування:
- Скумбрію очистіть, видаліть кістки, наріжте, складіть в чашу блендера.
- Додайте вершковий сир, лимонний сік, цедру, хрін, подрібніть.
- Посипте нашаткованою зеленню, подавайте з багетом.
Сирні кульки з крабовими паличками
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- Крабові палички – 100 г
- Сир – 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Зубчик часнику – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Яйця відварити круто, остудити і очистити.
- Сир натерти на дрібній тертці в миску.
- Додати терті крабові палички і пропущений через прес часник.
- Додати терті яйця і майонез. Посолити за смаком. Добре перемішати.
- Руками скачати невеликі порційні кульки і викласти на блюдо.
- За бажанням прикрасити зеленню і подавати до столу.
Фаршировані яйця "Мишки"
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Яйця – 6 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
- Мелена паприка – за смаком
Спосіб приготування:
- Обережно опустити курячі яйця у велику каструлю з киплячою водою. Варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.
- Злити рідину і залити яйця холодною водою. Дати охолонути. Очистити і розрізати уздовж навпіл.
- Вийняти яєчні жовтки і помістити їх в миску з майонезом і гірчицею; додати трохи солі і перцю.
- Розім'яти до отримання однорідної пасти, а потім начинити цією сумішшю яєчні білки.
- Зробити "вушка" з яєчного білка, "очі" – з горошин чорного перці, "ніс" – з червоного перцю, а "вуса" – з волокон сиру "косичка".
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати прості і смачні салати на Новий рік. "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна".