Салат із зеленим горошком і сиром – легка і смачна страва, яку можна приготувати на обід або вечерю. Він неодмінно порадує вас своїм свіжим літнім смаком.
Лайм в рецепті можна замінити лимоном, а замість зеленої цибулі взяти базилік або тархун.
Салат з фетою і зеленим горошком
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 150 ккал на 100 г
Складові:
- 1 банка (400 г) консервованого або 300 г вареного молодого зеленого горошку
- 200 г фети
- 150 г листя молодого шпинату або салатного міксу
- 1 лайм
- 40 г зеленої цибулі
- 30 г мл оливкової олії
Спосіб приготування:
- Фету поріжте кубиками, додайте до сиру молодий горошок і листя салату.
- Заправте оливковою олією і збризніть соком лайма.
- Подавайте, присипавши подрібненою зеленою цибулею.
Як варити зелений горошок
- Витягти горошини з стручків. Жовті і зморщені боби викинути;
- Наповнити каструлю на 2/3 об'єму холодною водою і довести до кипіння. Додати сіль і соду з розрахунку 1 чайна ложка солі і 1/2 чайної ложки соди на 3 склянки води;
- Засипати зелений горошок в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності, від 5 до 10 хвилин. Чим молодше горошок, тим він швидше звариться;
- Готовий зелений горошок відкинути на друшляк і промити холодною водою.
Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом крем-супу з зеленого горошку, а також розповідали, як приготувати печеню з курки, картоплі і зеленого горошку.