Пиріг на сковороді з яблуками – смачний і простий десерт, приготувати який під силу навіть початківцю-кулінарові. Головні секрети – взяти сковорідку з товстим дном (вона краще розподіляє тепло) і не робити занадто сильний вогонь.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:
У тісто можна додати прянощі: ваніль, корицю, гвоздику, мускатний горіх, а також дрібно натерту цедру.
Пишний яблучний пиріг на сковороді
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 206 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 70 г борошна
- 5 г розпушувача для тіста
- 50 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Яблука помити і нарізати тонкими шматочками, попередньо вирізавши серцевину.
- На широкій сковороді з товстим дном розтопити вершкове масло. Викласти зверху нарізані яблука.
- Збити курячі яйця і цукор, додати борошно і розпушувач. Добре перемішати.
- Вилити тісто на яблука. Накрити кришкою і готувати 15 хвилин на слабкому вогні.
- Коли низ підрум'яниться, а верх схопиться, можна перевернути і під кришкою довести пиріг до готовності – ще 5-10 хвилин.
- Подавати яблучний пиріг разом з кавою або чаєм. Можна додати морозиво, сметану або йогурт.
Корисна порада
Потрібно серветкою або рушником періодично прати конденсат з кришки, щоб рідина не стікала на пиріг.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" на сковороді . "Сегодня" також писали, як зробити яблучний штрудель з лаваша .