Випічка з сирного тесту виходить ніжною і смачною. Ми пропонуємо приготувати м'яке сирне печиво з цукровою посипкою в духовці.
Дивіться відео, як спекти вівсяне печиво без цукру:
Сир бажано вибирати пастоподібний, без крупинок. Готове печиво потрібно зберігати в бляшанці, щоб воно довше залишалося свіжим.
Сирне печиво як в дитинстві
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 309 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 150 г борошна
- 200 г сиру
Для посипання:
- 1 яєчний жовток
- 2 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Вершкове масло попередньо дістаньте з холодильника, щоб воно стало м'яким. Духовку розігрійте до 180 °С.
- Розітріть масло з цукром за допомогою вінчика.
- Додайте борошно, розпушувач, яйце і сир.
- Замісити м'яке тісто. Якщо воно липне до рук, додайте ще трохи борошна.
- Тісто розкачати до товщини 5-7 мм. Формочками виріжте печиво, перенесіть на застелений пергаментом деко.
- Змастіть верх жовтком і посипте цукром.
- Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Чи не пересушити.
- Подавайте разом з чаєм, кавою або какао.
Корисна порада
Щоб зробити печиво більш ароматним, використовуйте коричневий цукор. У тісто також можна додати ваніль, корицю або терту лимонну цедру.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити горіхове печиво з мигдальними пелюстками . "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного печива з тріщинами від Юлії Висоцької.