Салат з креветок з томатами черрі – дуже легкий, смачний і простий. Заправляється він ароматним оливковою олією з додаванням гірчиці і лимонного соку. До такого салату можна подати келих білого або рожевого вина.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:
Салат з креветками і помідорами чері
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 146 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г готових креветок
- 8 помідорів чері
- 6 перепелиних яєць
- 50 г міксу салатного листя
- 50 г свіжого шпинату
- 50 г пармезану
⠀ Для заправки:
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 ст. л. зернистої гірчиці
- 2 ч. л. соку лимона
- Кунжут, сіль, чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Листя салату і шпинат добре помити і обсушити на паперових рушниках.
- Відварити перепелині яйця протягом чотирьох хвилин, остудити, очистити і розрізати уздовж навпіл.
- Помідори черрі розрізати уздовж навпіл. Пармезан натерти на дрібній тертці.
- З'єднати в мисочці оливкову олія, гірчицю, лимонний сік, сіль, перець і перемішати до однорідності.
- Порвати на невеликі шматочки салатний мікс, додати шпинат, готові креветки, помідори, яйця, заправку. Акуратно перемішати, викласти на тарілки, посипати пармезаном і кунжутом.
Корисна порада
Креветки для салату можна відварити, обсмажити або приготувати на грилі. Якщо ви купуєте варено-морожені морепродукти, їх досить обдати окропом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Цезар" з креветками . "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з креветками і авокадо .