Чай масала – це напій, який готують з чорного чаю зі спеціями, включаючи імбир, корицю, гвоздику, кардамон, перець, аніс, і молоком. Він не лише смачний, але і корисний для здоров'я. Антиоксиданти, які містяться в чаї масала, допомагають зміцнити імунітет, знизити ризик запалення, раку, інфаркту та серцевих захворювань.
Чай масала
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 71 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5-7 стручків зеленого кардамону
- 3-4 гвоздики
- 1-2 зірочки анісу (за бажанням)
- 5-7 горошин перцю (за бажанням)
- 1 склянка води
- 2-3 скибочки імбиру зі шкіркою
- 1/2 палички кориці, розламаної навпіл
- 1-2 столові ложки чорного чаю (або 1-2 чайних пакетика)
- 1 склянка молока за вашим вибором
- 2-3 чайних ложки (або більше або менше) кленового сиропу, меду, цукру
Спосіб приготування:
- Злегка подрібніть стручки кардамону, гвоздику, аніс і перець горошком. Помістіть в невелику каструлю з 1 склянкою води.
- Додайте імбир, корицю і чорний чай.
- Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь (не кип'ятіть чай, він стане гірким) і дайте йому настоятися не менше 10 хвилин.
- Додайте молоко на ваш вибір. Ще раз доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.
- Додайте цукор або мед, спробуйте. У разі необхідності додайте більше.
- Перелийте в склянку або кухоль для чаю.
Яке молоко використовувати
Підійде незбиране молоко, а також рослинне: мигдальне, вівсяне, соєве, молоко з кешью, конопляне молоко.
Дивіться відео, як вибрати якісний чай:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом золотого молока, а також писали, як зробити лате матча.