Якщо спекти полуничні кекси ввечері, до ранку шоколадна глазур на них застигне і менше бруднитиметься.
Шоколадні кекси з полуницею
Інгредієнти на 8-10 штук:
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури),
- 2 яйця
- 60 г борошна
- 40 г какао-порошку
- 50 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 100-120 г полуниці
- 1 ст.л. крохмалю
- 50 г чорного, білого або молочного шоколаду
- 20 г вершків
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 С
- Вершкове масло збити міксером разом з цукром.
- Продовжуючи перемішувати, додати яйця по одному.
- Просіяти в миску борошно, какао і розпушувач.
- Додати сухі інгредієнти в олійно-яєчну суміш, перемішати.
- Полуницю нарізати невеликими шматочками і обваляти їх в крохмалі. Це потрібно, щоб під час випікання ягоди не дали сік і кекси НЕ розмокнули. Додати полуницю в тісто.
- Розкласти тісто по формочках, випікати 25-30 хвилин на середньому рівні духовки. (Готовність перевірити за допомогою зубочистки), потім остудити кекси на решітці.
- Для глазурі довести до кипіння вершки, розтопити шоколад на водяній бані, і, постійно помішуючи, влити вершки в шоколад. Заважати, поки маса не стане гладкою і однорідною.
- Трохи охолодити, щоб маса загусла, потім намазати глазур'ю кожен кекс.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананового кексу з шоколадом і горіхами. . Крім того, сайт "Сьогодні" ділився рецептом сирних кексів з фруктами.
Дивіться відео, як приготувати бісквітні кекси з родзинками: