З броколі можна приготувати безліч смачних страв. Один з найпростіших варіантів – обсмажити її на сковороді.
Вибираючи свіжу броколі, потрібно звернути увагу на розмір суцвіть і віддати перевагу капусті з невеликими суцвіттями, свіжій на вигляд, пружній на дотик і з яскравим забарвленням.
Броколі може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів, але краще використовувати її відразу після покупки.
Броколі з часником: рецепт на сковороді
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 300 г броколі
- 1-2 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- Сіль – за смаком
- Червоний перець
Спосіб приготування:
- Броколі розберіть на суцвіття, якщо використовуєте заморожену, готуйте відразу.
- Часник очистіть.
- Відваріть броколі в киплячій воді 3-4 хвилини. Відкиньте на сито.
- Часник подрібніть і обсмажте на сковороді з 2 столовими ложками олії, 1 хвилину.
- Додайте відварну броколі і готуйте 2-3 хвилини, помішуючи. Посоліть за смаком.
- Викладіть на тарілку і посипте червоним перцем за смаком.
Паста з лососем і броколі
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1/2 упаковки (200 г) броколі
- 160 г фузілі
- 300 г філе лосося
- 2 помідори
- 3 ст.л. оливкової олії
- Сіль, перець – за смаком
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:
Спосіб приготування:
- Пасту відваріть в підсоленій воді за інструкцією на упаковці.
- В окремій каструлі відваріть до готовності броколі.
- Філе лосося наріжте на шматочки розміром 2х2 см і обсмажте на сковороді в оливковій олії.
- Додайте до лосося броколі і відварену пасту. Через дві-три хвилини додайте ще трохи олії і дрібно нарізаний, очищений від шкірки один помідор. Посоліть, поперчіть і готуйте ще три-п'ять хвилин.
- Все добре перемішайте і розкладіть по тарілках. Зверху прикрасьте дрібно порізаним свіжим помідором.
Броколі на сковороді в сметанно-сирному соусі
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 300 г замороженої міні-броколі
- 200 г сметани 10%
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. борошна
- 2 зубчики часнику
- 50 г сиру
- Сіль – за смаком
- Перець чорний – за смаком
Спосіб приготування:
- Заморожену броколі покладіть в киплячу воду на 2 хвилини. Слідкуйте за часом, щоб не переварити суцвіття, інакше вони стануть занадто м'якими. Якщо ви взяли броколі стандартного розміру, варіть 5 хвилин.
- Приготуйте соус. Змішайте сметану і борошно. Щоб консистенція стала трохи рідшою, можна додати води. Посоліть і поперчіть за смаком. Перекладіть в розігріту сковороду і тушкуйте 1-2 хвилини.
- Розігрійте ще одну сковороду з олією. Трохи обсмажте броколі з подрібненим часником близько 2 хвилин.
- Залийте броколі підготовленим соусом. Посипте страву тертим сиром і перемішайте. Тушкуйте ще 3 хвилини.
- Броколі в сметанному соусі можна подавати разом з пастою і насінням.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з пасти з броколі, а також писали, як приготувати рибну запіканку з броколі.