I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з сочевиці: рецепти простих і смачних страв

Готуємо з сочевиці суп, салат і котлети

З сочевиці варять супи, роблять гарніри, котлети і салати. А знамените індійське блюдо дал – це, по суті, суп-пюре з сочевиці з коржами.

Сочевиця містить велику кількість білка, який легко засвоюється організмом. Також вона стимулює обмін речовин, що дозволяє швидше знижувати вагу. Клітковина в її складі знижує відчуття голоду і покращує травлення.

Реклама

Турецький сочевичний суп

Суп-пюре з сочевиці
Суп-пюре з сочевиці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1 цибулина
  • 1 ст.л. ароматної соняшникової олії
  • 1 ч.л. солодкої червоної паприки
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. насіння коріандру
  • Цедра 1 лимона
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 морквина
  • 1 червоний болгарський перець
  • 150 г червоної сочевиці
  • Курячий або овочевий бульйон

Читайте також:

Для подачі:

  • Йогурт
  • Лимонний сік
  • Зелень петрушки

Для обсмажування:

Реклама
  • 20-30 г вершкового масла
  • 1/2-1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ст.л. борошна

Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:

Спосіб приготування:

  1. На соняшниковій олії обсмажити цибулю і дрібно порубаний часник. Додати спеції і залити оцтом, дати йому випаруватися.
  2. Додати дрібно нарізаний болгарський перець, моркву, цедру лимона і попередньо помиту сочевицю. Залити все бульйоном або водою.
  3. Варити до готовності сочевиці, близько 15 хвилин. Посолити, подрібнити в блендері до однорідності.
  4. Додати зажарку, ще раз підігріти і подавати сочевичний суп із зеленню, йогуртом і лимонним соком.

Котлети з сочевиці

Котлети з сочевиці
Котлети з сочевиці

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 стакан червоної або зеленої сочевиці, попередньо розмоченої у воді
  • 1/2 склянки води
  • 1/2 склянки сухих хлібних крихт
  • 2 нарізані цибулини
  • 3-4 зубчики часнику
  • Петрушка
  • Кріп
  • Листя селери
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Сочевицю залити холодною водою і дати їй набрякнути. Рідину злити.
  2. У блендер налити півсклянки води, перемолоти разом цибулю, розмочену сочевицю, зелень, часник.
  3. В отриману суміш додати склянку хлібних крихт, сіль і перець за смаком. Якщо вийшла рідка суміш, то дати постояти півгодини. Сухі хлібні крихти за цей час вберуть рідину.
  4. Смажити на сковорідці як звичайні котлети. Котлети легко ліпляться і відмінно тримають форму.
  5. Подавати зі свіжим салатом і йогуртовим соусом із зеленню і часником.

Теплий прованський салат з сочевицею

Салат з сочевиці з овочами
Салат з сочевиці з овочами

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 300 г сочевиці
  • 1 велика морква
  • По 1 середній цибулині і стеблині селери
  • 3 зубчики часнику
  • 3 гілочки петрушки
  • 2 гілочки чебрецю
  • 4 бутона гвоздики
  • 2 лаврові листки

Для соусу:

  • 1 ч.л. гірчиці
  • 1 ст.л. винного оцту
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • 1 ч.л. солі
  • Мелений чорний перець
  • По 2 гілочки базиліка, петрушки і тархуна

Спосіб приготування:

  1. Цибулину очистити і, не розрізаючи, увіткнути в неї бутони гвоздики. Часник, не очищаючи, злегка розчавити тильною стороною ножа. Моркву помити, почистити, нарізати дрібними кубиками.
  2. Сочевицю перебрати, промити, покласти в каструлю. Додати часник, нашпиговану гвоздикою цибулю, селеру (розрізавши її на дві половини), лавровий лист, цілі гілочки петрушки і чебрецю.
  3. Залити літром холодної води, довести до кипіння і варити 15-40 хвилин в залежності від сорту сочевиці. За 10 хвилин до закінчення варіння всипати порізану моркву. З готової сочевиці злити воду, видалити трави, цибулю, селеру. Часник вийняти, але не викидати.
  4. Часник очистити від лушпиння, покласти в ємність для подрібнення, додати гірчицю, винний оцет, оливкову олію, сіль і чорний перець. Подрібнити.
  5. У зелені видалити жорсткі стебла, листочки дрібно порубати. Додати до соусу, перемішати. Полити соусом теплий салат, подавати до столу.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з сочевиці, грибів і квасолі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом салату з сочевиці з грушею .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти