I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з груш: ТОП-5 літніх рецептів

У цій статті ми розповімо, як приготувати з груші панкейки, салат, пироги і десерт

У магазинах груші можна придбати в будь-який час, але саме в сезон з'являються саме ті солодкі і соковиті плоди, яких ми чекали цілий рік. Груші дуже корисні для організму: груші містять велику кількість калію, фолієвої кислоти та антиоксидантів.

З цих плодів виходять чудові салати, закуски, пироги, варення і десерти. Важливо лише вибирати дуже соковиті, але водночас щільні груші – так вони краще збережуть свою форму.

Реклама

Панкейки з грушами від Джеймі Олівера

7302

Грушеві оладки
Фото: freepik.com

Пишні, золотисті млинці з грушами. Їх смачно їсти разом з рідким медом і натуральним йогуртом.

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • самовисхідне борошно* – 1 стакан
  • молоко – 1 стакан
  • велике куряче яйце – 1 шт.
  • сіль – пучка
  • солодка стигла груша – 1 шт.
  • вершкове масло – для обсмажування
  • мед і натуральний йогурт – для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, молоко, яйце і сіль у мисці; збити до отримання однорідної маси. Якщо ви хочете підсолодити тісто, буде досить 1-2 столових ложок цукру.
  2. Грушу почистити і натерти на тертушці, додати в тісто і розмішати ложкою.
  3. Поставити велику сковороду на середній вогонь і розтопити в ній шматочок масла. Щойно воно розтане, ложкою викласти тісто. Смажити оладки партіями до золотистого кольору, за необхідності змащуючи сковорідку додатковою порцією масла.
  4. Подавати грушеві оладки теплими разом з медом і йогуртом.

* Якщо у вас немає самовисхідного борошна, додайте у тісто чайну ложку розпушувача.

Салат з качкою, буряком, грушею і сиро

Салат з качкою та сливою
Салат з качкою та сливою

Замість качки в цьому рецепті можна взяти індичку або курку. З зелені відмінно підійдуть салати корн, айсберг і мангольд. Для заправки використовуйте оливкову, соняшникову або горіхову олію або їхню суміш.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 300 г вареного буряка
  • 50 г сиру з блакитною пліснявою
  • 1 готова качина грудка
  • 1 груша зі щільною м'якоттю
  • 6 скибочок бекону
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. діжонськой гірчиці
  • 1 ч.л. бальзамічного оцту
  • жменю кедрових горіхів
  • салат корн

Дивіться відео, як приготувати вино з груші:

Спосіб приготування:

  1. Варений буряк почистити і нарізати кубиками.
  2. Грушу помити і почистити. Нарізати м'якоть кубиками.
  3. Такими ж шматочками нарізати качину грудку без шкіри і сир з цвіллю.
  4. Листя салату помити і порвати в миску. Додати буряк, грушу, качку і сир.
  5. Бекон нарізати на невеликі шматочки й обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки. На цій сковороді швидко підсушити кедрові горіхи.
  6. Додати бекон і горіхи до решти інгредієнтів.
  7. Приготувати заправку: збити оливкову олію, мед, гірчицю і бальзамічний оцет віночком.
  8. Полити салат заправкою, перемішати і відразу ж подавати.

Грушевий пиріг з ваніллю

1_ls.1533112430

Грушевий пиріг
Фото: depositphotos.com

М'який і ніжний пиріг з соковитою фруктовою начинкою. Його можна готувати не тільки з грушами, але й з яблуками, сливами чи персиками.

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 велика стигла груша
  • 100 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 50 г сметани
  • 175 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло кімнатної температури нарізати кубиками в миску. Додати цукор і ваніль, збити міксером в пишний світлий крем.
  2. По одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи.
  3. Додати нежирну сметану, збити.
  4. Всипати просіяне з розпушувачем борошно, додати щіпку солі і перемішати.
  5. Викласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, розрівняти силіконової лопаткою.
  6. Викласти в форму тісто, розрівняти силіконової лопаткою.
  7. Грушу помити, за бажанням очистити і видалити серцевину. Нарізати м'якоть тонкими скибочками і красиво викласти на тісто.
  8. Відправити пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  9. Готовий пиріг остудити, посипати просіяною цукровою пудрою.

Яблучно-грушевий пиріг

Пиріг із яблуками і сметаною
Пиріг із яблуками і сметаною

Рецептів яблучних пирогів багато не буває, а тим паче яблучно-грушевих. Простий рецепт, доступні продукти, чудовий результат!

Час приготування:

  • 1.5 години

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • пшеничне борошно – 200 г
  • сметана (20%) – 2 ст.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • яблуко (велике) – 1 шт.
  • груша (велика) – 1 шт.
  • цукор – 150 г
  • яйце – 1 шт.
  • сметана 20% – 200 г
  • пшеничне борошно – 2 ст.л
  • цедра 1 лимона
  • сік половини лимона
  • щіпка ваніліну
  • щіпка меленої кориці

Спосіб приготування:

  1. Масло кімнатної температури з'єднуємо з просіяним борошном, розпушувачем, сметаною, замішуємо тісто. Готове тісто відправляємо в холодильник на 15-30 хвилин.
  2. Яблуко і грушу очищаємо від шкірки і серцевини, тонко нарізаємо і поливаємо лимонним соком.
  3. Яйце збиваємо з цукром, додаємо сметану, цедру, корицю, борошно і ванілін, продовжуємо збивати ще 1-2 хвилини.
  4. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, тонким шаром розподіляємо по формі тісто, робимо бортики висотою близько 3 см.
  5. На тісто викладаємо фрукти, фрукти заливаємо сметаною з іншими інгредієнтами. Випікаємо при 180-190 С близько 50 хвилин.
  6. Остужаемо пиріг. Посипаємо за бажанням цукровою пудрою або мигдальними пелюстками. Яблучно-грушевий пиріг подаємо до чаю, кави або з молоком.

Груші з шоколадом і горіхами

55c589cd352539e1157ef81aef62ff46

Десерт з груш
Фото: depositphotos.com

Апетитний осінній десерт з ганашем і волоськими горіхами.

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 4 груші зі щільною м'якоттю
  • 50 г шоколаду
  • 1 ст.л. вершків
  • 2 чайних ложки цукру
  • ложка подрібнених волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Очистити від шкірки і розрізати на половинки груші, очистити від зерняток.
  2. Стакан води закип'ятити з цукром. Відварити груші у воді з цукром. Охолодити.
  3. Шоколад подрібнити, покласти у каструльку, додати вершки і розігрівати на вогні, поки не розчиниться.
  4. Рідкий шоколад залити в заглиблення груш, посипати горіхами.
  5. Викласти на деко і запікати в духовці 20 хвилин при 180 С.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грушевого варення на зиму. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати заливний пиріг з грушею і ваніллю.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти