Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Що приготувати з груш: ТОП-5 літніх рецептів

У цій статті ми розповімо, як приготувати з груші панкейки, салат, пироги і десерт

Фото: Depositphotos

У магазинах груші можна придбати в будь-який час, але саме в сезон з'являються саме ті солодкі і соковиті плоди, яких ми чекали цілий рік. Вони дуже корисні для організму: груші містять велику кількість калію, фолієвої кислоти та антиоксидантів.

Дивіться відео, як приготувати яблучно-грушеве вино:

З груш виходять чудові салати, закуски, пироги, варення і десерти. Важливо лише вибирати дуже соковиті, але водночас щільні груші – так вони краще збережуть свою форму.

Панкейки з грушами від Джеймі Олівера

7302

Грушеві оладки
Фото: freepik.com

Пишні, золотисті млинці з грушами. Їх смачно їсти разом з рідким медом і натуральним йогуртом.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • самовисхідне борошно* – 1 стакан
  • молоко – 1 стакан
  • велике куряче яйце – 1 шт.
  • сіль – пучка
  • солодка стигла груша – 1 шт.
  • вершкове масло – для обсмажування
  • мед і натуральний йогурт – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, молоко, яйце і сіль у мисці; збити до отримання однорідної маси. Якщо ви хочете підсолодити тісто, буде досить 1-2 столових ложок цукру.
  2. Грушу почистити і натерти на тертушці, додати в тісто і розмішати ложкою.
  3. Поставити велику сковороду на середній вогонь і розтопити в ній шматочок масла. Щойно воно розтане, ложкою викласти тісто. Смажити оладки партіями до золотистого кольору, за необхідності змащуючи сковорідку додатковою порцією масла.
  4. Подавати грушеві оладки теплими разом з медом і йогуртом.

* Якщо у вас немає самовисхідного борошна, додайте у тісто чайну ложку розпушувача.

Салат з качкою, буряком, грушею і сиром

duck--pear-and-blue-cheese-salad_01

Салат з груші
Фото: Pinterest.com

Замість качки в цьому рецепті можна взяти індичку або курку. З зелені відмінно підійдуть салати корн, айсберг і мангольд. Для заправки використовуйте оливкову, соняшникову або горіхову олію або їхню суміш.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 300 г вареного буряка
  • 50 г сиру з блакитною пліснявою
  • 1 готова качина грудка
  • 1 груша зі щільною м'якоттю
  • 6 скибочок бекону
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. діжонськой гірчиці
  • 1 ч.л. бальзамічного оцту
  • жменю кедрових горіхів
  • салат корн

Спосіб приготування:

  1. Варений буряк почистити і нарізати кубиками.
  2. Грушу помити і почистити. Нарізати м'якоть кубиками.
  3. Такими ж шматочками нарізати качину грудку без шкіри і сир з цвіллю.
  4. Листя салату помити і порвати в миску. Додати буряк, грушу, качку і сир.
  5. Бекон нарізати на невеликі шматочки й обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки. На цій сковороді швидко підсушити кедрові горіхи.
  6. Додати бекон і горіхи до решти інгредієнтів.
  7. Приготувати заправку: збити оливкову олію, мед, гірчицю і бальзамічний оцет віночком.
  8. Полити салат заправкою, перемішати і відразу ж подавати.

Грушевий пиріг з ваніллю

1_ls.1533112430

Грушевий пиріг
Фото: depositphotos.com

М'який і ніжний пиріг з соковитою фруктовою начинкою. Його можна готувати не тільки з грушами, але й з яблуками, сливами чи персиками.

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 велика стигла груша
  • 100 г вершкового масла
  • 125 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 50 г сметани
  • 175 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло кімнатної температури нарізати кубиками в миску. Додати цукор і ваніль, збити міксером в пишний світлий крем.
  2. По одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи.
  3. Додати нежирну сметану, збити.
  4. Всипати просіяне з розпушувачем борошно, додати щіпку солі і перемішати.
  5. Викласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, розрівняти силіконової лопаткою.
  6. Викласти в форму тісто, розрівняти силіконової лопаткою.
  7. Грушу помити, за бажанням очистити і видалити серцевину. Нарізати м'якоть тонкими скибочками і красиво викласти на тісто.
  8. Відправити пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  9. Готовий пиріг остудити, посипати просіяною цукровою пудрою.

Яблучно-грушевий пиріг

pie-554815_960_720

Яблучно-грушевий тарт
Фото: pixabay.com

Рецептів яблучних пирогів багато не буває, а тим паче яблучно-грушевих. Простий рецепт, доступні продукти, чудовий результат!

Час приготування:

  • 1.5 години

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • пшеничне борошно – 200 г
  • сметана (20%) – 2 ст.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • яблуко (велике) – 1 шт.
  • груша (велика) – 1 шт.
  • цукор – 150 г
  • яйце – 1 шт.
  • сметана 20% – 200 г
  • пшеничне борошно – 2 ст.л
  • цедра 1 лимона
  • сік половини лимона
  • щіпка ваніліну
  • щіпка меленої кориці

Спосіб приготування:

  1. Масло кімнатної температури з'єднуємо з просіяним борошном, розпушувачем, сметаною, замішуємо тісто. Готове тісто відправляємо в холодильник на 15-30 хвилин.
  2. Яблуко і грушу очищаємо від шкірки і серцевини, тонко нарізаємо і поливаємо лимонним соком.
  3. Яйце збиваємо з цукром, додаємо сметану, цедру, корицю, борошно і ванілін, продовжуємо збивати ще 1-2 хвилини.
  4. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, тонким шаром розподіляємо по формі тісто, робимо бортики висотою близько 3 см.
  5. На тісто викладаємо фрукти, фрукти заливаємо сметаною з іншими інгредієнтами. Випікаємо при 180-190 С близько 50 хвилин.
  6. Остужаемо пиріг. Посипаємо за бажанням цукровою пудрою або мигдальними пелюстками. Яблучно-грушевий пиріг подаємо до чаю, кави або з молоком.

Груші з шоколадом і горіхами

55c589cd352539e1157ef81aef62ff46

Десерт з груш
Фото: depositphotos.com

Апетитний осінній десерт з ганашем і волоськими горіхами.

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 4 груші зі щільною м'якоттю
  • 50 г шоколаду
  • 1 ст.л. вершків
  • 2 чайних ложки цукру
  • ложка подрібнених волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Очистити від шкірки і розрізати на половинки груші, очистити від зерняток.
  2. Стакан води закип'ятити з цукром. Відварити груші у воді з цукром. Охолодити.
  3. Шоколад подрібнити, покласти у каструльку, додати вершки і розігрівати на вогні, поки не розчиниться.
  4. Рідкий шоколад залити в заглиблення груш, посипати горіхами.
  5. Викласти на деко і запікати в духовці 20 хвилин при 180 С.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грушевого варення на зиму. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати заливний пиріг з грушею і ваніллю.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів