I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з кабачків: рецепти смачних і корисних страв

Кращі рецепти літніх страв з кабачків

Страви з кабачків відрізняються великою різноманітністю. Вони перевтілять ваше меню і принесуть користь для здоров'я.

Кабачки можна смажити, тушкувати, запікати на грилі. Їх додають в супи, рагу і салати. А кабачкова ікра – одна з найпопулярніших літніх закусок, яку часто заготовляють на зиму.

Реклама

Рулетики з кабачків з фаршем

Рулетики з кабачків в духовці
Рулетики з кабачків в духовці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 400 г курячого або змішаного фаршу
  • 1 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст.л. сметани
  • 100 г сиру
  • Сіль, перець – за смаком
  • Спеції, зелень – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити і обсушити, розрізати вздовж на тонкі пластинки.
  2. Цибулю почистити, подрібнити і додати в фарш.
  3. Додати пропущений через прес часник, 50 г тертого сиру, сіль, перець і спеції на ваш смак, сметану. Масу добре перемішати.
  4. Кабачки посолити, на половину довжини викласти фарш, згорнути в рулет.
  5. Форму для запікання змастити олією і викласти рулети. Зверху рулети змастити сметаною.
  6. Духовку розігріти до 180 ° С і запікати кабачки близько 20-30 хвилин.
  7. За 5 хвилин до закінчення запікання вийняти, посипати тертим сиром і повернути в духовку.

Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:

Реклама

Кабачковий торт з майонезом і часником

Кабачковий торт
Кабачковий торт

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. морської солі
  • Сіль, мелений перець
  • 2 ст.л. рубленого кропу і петрушки
  • 1 шматочок часнику

Для начинки:

  • Майонез або творожний сир
  • 1 шматочок часнику
  • Кілька гілочок зелені
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити, дати постояти 15 хвилин і віджати зайву рідину.
  2. Додати яйця, сіль, борошно, мелений перець, подрібнений часник і зелень, перемішати.
  3. Розігріти млинцеву сковороду невеликого діаметра, добре змащену олією.
  4. Нанести тісто тонким шаром на сковороду, розрівнюючи силіконової лопаткою. Обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Повторити з рештою тіста.
  5. Для начинки часник пропустити через прес, зелень дрібно посікти. Перемішати майонез або сирний сир із зеленню і часником, за бажанням приправити.
  6. Зібрати торт, перемазуючи кабачкові коржі кремом. Перед подачею остудити.

Паста з кабачками і шпинатним кульками

Паста з кабачками і шпинатом
Паста з кабачками і шпинатом / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Для шпинатних кульок:

  • 500 г шпинату
  • 2 яйця
  • Мускатний горіх
  • 1 зубчик часнику
  • 110 г панірувальних сухарів
  • 50 г пармезану
  • Сіль і чорний перець
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії

Для кабачкового соусу:

  • 4 ст.л. оливкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 2 молодих кабачка
  • 60 г пармезану
  • Сіль і чорний перець
  • 400 г спагетті

Спосіб приготування:

  1. Щоб приготувати кульки з шпинату, пробланшуйте шпинат 1-2 хвилини в підсоленій воді, потім дрібно його наріжте.
  2. Перемішайте шпинат зі збитими яйцями, мускатним горіхом, дрібно порізаним часником, панірувальними сухарями і пармезаном. Приправте сіллю і перцем.
  3. Сформуйте з суміші кульки розміром з волоський горіх і викладіть їх на сковороду, змащену оливковою олією. Обсмажуйте їх по 4-5 хвилин з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
  4. Приготуйте соус з кабачків. Для цього розігрійте оливкову олію в окремій сковороді, додайте нарізаний часник і обсмажте 1-2 хвилини. Потім додайте дрібно нарізані або потерті кабачки і тушкуйте, поки вони не стануть м'якими.
  5. Додайте пармезан, сіль і перець. Влийте одну столову ложку води і добре перемішайте.
  6. Відваріть пасту, викладіть її на тарілки і приправте соусом, а зверху прикрасьте кульками зі шпинату. Подавайте блюдо на стіл.

Ніжні оладки з кабачків

Оладки з кабачків з сиром
Оладки з кабачків з сиром

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 200 г кабачків або цукіні
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. л. борошна
  • Кілька гілочок кропу
  • 2 яйця
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти на крупній тертці, додати яйця, нарізаний кріп і просіяне борошно. Добре перемішати.
  2. Кабачки натерти на крупній тертці, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  3. Потім віджати кабачки від соку і додати в тісто, добре перемішати, посолити і поперчити.
  4. Смажити на невеликому вогні з двох сторін. Викладати кабачкові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вібрався зайвий жир.
  5. Подавати кабачкові оладки гарячими разом зі сметаною.

Пиріг з куркою, кабачками і сиром

Кіш з куркою, кабачками та бринзою
Кіш з куркою, кабачками та бринзою

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для пирога:

  • 300 г несолодкого пісочного тіста
  • 1 кабачок або цукіні (близько 300 г)
  • 150 г вершкового сиру
  • 100 г готового курячого філе (вареного, смаженого або запеченого)
  • 100 г кедрових горішків
  • 50 г бринзи
  • 1 стаканчик густого йогурту без добавок
  • 1 яйце
  • Кілька гілочок базиліка
  • Сіль, перець

Для тіста (500 г):

  • 300 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • Велика щіпка солі
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. дуже холодної води

Спосіб приготування:

  1. Борошно насипати в миску, додати сіль, зробити в муці поглиблення і додати нарізане шматочками холодне масло.
  2. Додати трохи збите виделкою яйце і воду.
  3. Швидко замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і відправити в холодильник на годину.
  4. Духовку розігріти до 180 ° С. Форму діаметром 20-22 см змастити маслом.
  5. Тісто дістати з холодильника і викласти в форму. Зробити пальцями бортики висотою приблизно 3 см, ножем підрівняти краї.
  6. Вершковий сир змішати виделкою або міксером з йогуртом і яйцем, додати розкришену бринзу, листочки базиліка, трохи солі і перцю.
  7. Кабачок нарізати кружечками, курку розділити на невеликі шматочки. В основу для тарта викласти дві третини всіх скибочок кабачків і шматочків курки, кедрові горішки і залити начинку сирно-йогуртовою сумішшю. Зверху викласти ще один шар цукіні і курку. Посолити і поперчити за смаком.
  8. Випікати киш 30-40 хвилин, поки начинка не загусне. Готовий пиріг остудити і нарізати на шматочки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати кабачкові оладки з рисовим борошном. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом кабачкової ікри з майонезом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти