Страви з кабачків відрізняються великою різноманітністю. Вони перевтілять ваше меню і принесуть користь для здоров'я.
Кабачки можна смажити, тушкувати, запікати на грилі. Їх додають в супи, рагу і салати. А кабачкова ікра – одна з найпопулярніших літніх закусок, яку часто заготовляють на зиму.
Рулетики з кабачків з фаршем
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 400 г курячого або змішаного фаршу
- 1 цибулини
- 4 зубчики часнику
- 2 ст.л. сметани
- 100 г сиру
- Сіль, перець – за смаком
- Спеції, зелень – за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачки помити і обсушити, розрізати вздовж на тонкі пластинки.
- Цибулю почистити, подрібнити і додати в фарш.
- Додати пропущений через прес часник, 50 г тертого сиру, сіль, перець і спеції на ваш смак, сметану. Масу добре перемішати.
- Кабачки посолити, на половину довжини викласти фарш, згорнути в рулет.
- Форму для запікання змастити олією і викласти рулети. Зверху рулети змастити сметаною.
- Духовку розігріти до 180 ° С і запікати кабачки близько 20-30 хвилин.
- За 5 хвилин до закінчення запікання вийняти, посипати тертим сиром і повернути в духовку.
Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:
Кабачковий торт з майонезом і часником
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 1 кг кабачків
- 3 яйця
- 3 ст.л. борошна
- 1 ч.л. морської солі
- Сіль, мелений перець
- 2 ст.л. рубленого кропу і петрушки
- 1 шматочок часнику
Для начинки:
- Майонез або творожний сир
- 1 шматочок часнику
- Кілька гілочок зелені
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити, дати постояти 15 хвилин і віджати зайву рідину.
- Додати яйця, сіль, борошно, мелений перець, подрібнений часник і зелень, перемішати.
- Розігріти млинцеву сковороду невеликого діаметра, добре змащену олією.
- Нанести тісто тонким шаром на сковороду, розрівнюючи силіконової лопаткою. Обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Повторити з рештою тіста.
- Для начинки часник пропустити через прес, зелень дрібно посікти. Перемішати майонез або сирний сир із зеленню і часником, за бажанням приправити.
- Зібрати торт, перемазуючи кабачкові коржі кремом. Перед подачею остудити.
Паста з кабачками і шпинатним кульками
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
Для шпинатних кульок:
- 500 г шпинату
- 2 яйця
- Мускатний горіх
- 1 зубчик часнику
- 110 г панірувальних сухарів
- 50 г пармезану
- Сіль і чорний перець
- 2-3 ст. ложки оливкової олії
Для кабачкового соусу:
- 4 ст.л. оливкового масла
- 2 зубчики часнику
- 2 молодих кабачка
- 60 г пармезану
- Сіль і чорний перець
- 400 г спагетті
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати кульки з шпинату, пробланшуйте шпинат 1-2 хвилини в підсоленій воді, потім дрібно його наріжте.
- Перемішайте шпинат зі збитими яйцями, мускатним горіхом, дрібно порізаним часником, панірувальними сухарями і пармезаном. Приправте сіллю і перцем.
- Сформуйте з суміші кульки розміром з волоський горіх і викладіть їх на сковороду, змащену оливковою олією. Обсмажуйте їх по 4-5 хвилин з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.
- Приготуйте соус з кабачків. Для цього розігрійте оливкову олію в окремій сковороді, додайте нарізаний часник і обсмажте 1-2 хвилини. Потім додайте дрібно нарізані або потерті кабачки і тушкуйте, поки вони не стануть м'якими.
- Додайте пармезан, сіль і перець. Влийте одну столову ложку води і добре перемішайте.
- Відваріть пасту, викладіть її на тарілки і приправте соусом, а зверху прикрасьте кульками зі шпинату. Подавайте блюдо на стіл.
Ніжні оладки з кабачків
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 200 г кабачків або цукіні
- 100 г твердого сиру
- 3 ст. л. борошна
- Кілька гілочок кропу
- 2 яйця
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Сир натерти на крупній тертці, додати яйця, нарізаний кріп і просіяне борошно. Добре перемішати.
- Кабачки натерти на крупній тертці, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
- Потім віджати кабачки від соку і додати в тісто, добре перемішати, посолити і поперчити.
- Смажити на невеликому вогні з двох сторін. Викладати кабачкові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вібрався зайвий жир.
- Подавати кабачкові оладки гарячими разом зі сметаною.
Пиріг з куркою, кабачками і сиром
Час приготування:
- 2 години
Складові:
Для пирога:
- 300 г несолодкого пісочного тіста
- 1 кабачок або цукіні (близько 300 г)
- 150 г вершкового сиру
- 100 г готового курячого філе (вареного, смаженого або запеченого)
- 100 г кедрових горішків
- 50 г бринзи
- 1 стаканчик густого йогурту без добавок
- 1 яйце
- Кілька гілочок базиліка
- Сіль, перець
Для тіста (500 г):
- 300 г борошна
- 150 г вершкового масла
- Велика щіпка солі
- 1 яйце
- 2 ст.л. дуже холодної води
Спосіб приготування:
- Борошно насипати в миску, додати сіль, зробити в муці поглиблення і додати нарізане шматочками холодне масло.
- Додати трохи збите виделкою яйце і воду.
- Швидко замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і відправити в холодильник на годину.
- Духовку розігріти до 180 ° С. Форму діаметром 20-22 см змастити маслом.
- Тісто дістати з холодильника і викласти в форму. Зробити пальцями бортики висотою приблизно 3 см, ножем підрівняти краї.
- Вершковий сир змішати виделкою або міксером з йогуртом і яйцем, додати розкришену бринзу, листочки базиліка, трохи солі і перцю.
- Кабачок нарізати кружечками, курку розділити на невеликі шматочки. В основу для тарта викласти дві третини всіх скибочок кабачків і шматочків курки, кедрові горішки і залити начинку сирно-йогуртовою сумішшю. Зверху викласти ще один шар цукіні і курку. Посолити і поперчити за смаком.
- Випікати киш 30-40 хвилин, поки начинка не загусне. Готовий пиріг остудити і нарізати на шматочки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати кабачкові оладки з рисовим борошном. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом кабачкової ікри з майонезом.