Головна Сьогодні

Що приготувати з несолодкої дині: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних і незвичайних страв з дині з фото

Основний критерій вибору смачної дині – аромат, свіжий і солодкий. Не менш важливими є і забарвлення – насиченого жовтого, золотистого або яскраво-оранжевого кольору.

Але що робити, якщо вам все-таки дісталася несолодка диня? В такому випадку можна приготувати з неї смачні страви за рецептами з нашої добірки.

Смажена диня в клярі

Диня в клярі
Диня в клярі
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 1 середня диня
  • 100 г борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 склянки вина
  • 1 яйце
  • 50 г мелених волоських горіхів
  • Сіль – за смаком
  • 1 склянка олії

Спосіб приготування:

  1. Диню очистіть від шкірки і наріжте на шматочки розміром 4х2х2 см.
  2. Приготуйте кляр, збивши вінчиком яйця, вино, борошно, цукор і сіль, додавши горіхи. У вас повинно вийти тісто консистенції густої сметани.
  3. Тепер умочуйте кожен шматочок в клярі і обсмажуйте в розігрітій олії (можна замінити свинячим жиром) кілька секунд до утворення золотистої скоринки.
  4. Можна подавати як гарнір до риби і м'яса.

Страви з дині: оладки

Оладки з динею
Оладки з динею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 150 г борошна
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 40 г цукру
  • 1/2 ч. л. сухих дріжджів
  • Дрібка солі
  • 100 г дині
  • 20 мл олії

Дивіться відео, як зробити заготовку з інжиру і дині:

Спосіб приготування:

  1. Збити яйце з цукром. Додати сметану, сіль, дріжджі і олію.
  2. Всипати борошно, перемішати, накрити і залишити на 1 годину.
  3. У тісто додати дрібно нарізану диню, перемішати.
  4. На розігріту сковороду викладати по 1 ст.л. тіста і обсмажувати з двох сторін.

Шарлотка з дині

Шарлотка з динею
Шарлотка з динею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 200 г дині
  • 3-4 яйця
  • 100 г борошна
  • 100-120 г (4-5 ст. л.) цукру
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. коричневого цукру
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 1 щіпка солі

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 170 ºС. У миску всипати цукор, додати яйця і ванільний цукор. Добре збити.
  2. В іншу миску просіяти борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста і сіллю.
  3. Просіяне борошно невеликими порціями додати в яєчну суміш. Борошно вмішати в суміш акуратними рухами від низу до верху.
  4. Очистити диню, видалити насіння. Нарізати м'якоть кубиками.
  5. Змастити форму маслом, вилити в неї тісто, зверху розподілити шматочки дині. Присипати тростинним цукром і корицею.
  6. Відправити форму з тістом в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної палички.

Варення з дині

динне варення
динне варення
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 300 г дині сорту "Торпеда"
  • 300 г дині сорту "Медова"
  • 400 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Дині очистити від насіння і шкірки. Нарізати м'якоть кубиками.
  2. Засипати цукром і дати настоятися 2-3 години.
  3. Варити до закипання, зняти з вогню і відставити на 1 годину.
  4. Повторити три рази.
  5. Викласти варення в чисті баночки, закрутити кришками. Можна прибирати в льох.

Запіканка з дині

Сирна запіканка з динею
Сирна запіканка з динею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 250 г дині
  • 1 лимон
  • 500 г сиру
  • 180 г сметани
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 4 ст. л. манки

Спосіб приготування:

  1. Сир викласти в глибоку тарілку, розім'яти виделкою. Щоб запіканка була однорідною, можна протерти сир через сито.
  2. Додати сметану і цукор (залишити по кілька столових ложок). Розбити в суміш яйця, всипати манку. Ретельно перемішати масу до однорідності.
  3. Диню і лимон помити. З лимона зняти цедру, подрібнити. Диню розрізати, видалити нутрощі і кірки, нарізати маленькими кубиками. Диню і цедру викласти в сковороду, присипати цукром, що залишився. Тушкувати на сильному вогні кілька хвилин. Злити сік, шматочки дині і цедру перекласти до сиру. Ще раз перемішати.
  4. Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити маслом. Викласти заготовку, рівномірно розподілити. Змастити сметаною. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 180 °С.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закуски з дині, а також писали, як приготувати пісочний пиріг з динею.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти