I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати зі спаржі: три рецепти простих весняних блюд

Кращі рецепти страв з спаржі з фото

Страви із спаржі відрізняються великою різноманітністю . Вона відмінно поєднується практично з усіма продуктами. Спаржу можна додавати в салати – і овочеві, і м'ясні, і рибні, готувати з неї супи і рагу. Часто її просто відварюють і подають з голландським соусом.

Щоб бланшувати спаржу, акуратно опустіть її в киплячу воду і готуйте, поки вона не стане яскраво-зеленого кольору. Це зазвичай займає 2-4 хвилини, в залежності від розміру (або діаметра) стебел. Відраховуйте час бланшування, як тільки вода знову почне кипіти. Варіть маленьку спаржу 2, середню 3, а велику 4 хвилини.

Реклама

Сніданок з беконом, яйцем і спаржею

Спаржа буде смачніше з мускатним горіхом і кмином
Спаржа буде смачніше з мускатним горіхом і кмином

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 5-6 шт. зеленої спаржі
  • 2 смужки бекону
  • 1-2 яйця
  • 1 ч.л. з гіркою середньо-гострої гірчиці
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, чорний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Спаржу бланшувати 2 хвилини в киплячій підсоленій воді.
  2. Бекон підсмажити на повільному вогні так, щоб жир максимально витопився, а бекон залишився сухувато-хрустким.
  3. Яйце відварити до стану "в мішечок". Це тоді, коли білок зварився, а жовток тільки "схопився" і ще рідкий. Для цього покласти його в воду, дати закипіти і варити 4 хвилини. Потім відразу перекласти в холодну воду. Очистити яйце.
  4. Зробити гірчичний соус вінегрет. Для цього збити вінчиком в мисці оливкову олію, трохи солі і перцю, гірчицю і лимонний сік.
  5. Подавати спаржу з яйцем, беконом і гірчичним соусом.

Дивіться відео, як виростити зелень вдома:

Реклама

Порада: замість бекону можна підсмажити половинки помідорів чері.

Крем-суп із зеленої спаржі

Спаржевий крем-суп
Спаржевий крем-суп

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 600 г спаржі
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 3 склянки овочевого бульйону або води
  • 3 ст.л. вершків
  • Сіль і перець за смаком
  • 1 цибулина

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену спаржу нарізати на шматочки.
  2. Цибулю подрібнити і припустити до м'якості в каструлі з товстим дном. Додати спаржу і готувати, помішуючи, 4 хвилини.
  3. Влити вино і тушкувати ще 4 хвилини, потім додати сіль, перець і бульйон. Довівши до кипіння, варити 10 хвилин.
  4. Додати борошно, розведене в невеликій кількості води. Варити, поки суп трохи не загусне. Збити суп блендером.
  5. Влити вершки, розлити по тарілках подавати до столу, скропивши оливковою олією і за бажанням додавши сир – наприклад, козячий.

Кіш з томатами і спаржею

Тарт зі спаржею
Тарт зі спаржею

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 1 ч.л. солі
  • 160 г масла
  • Кілька ложок крижаної води або молока

Для начинки:

  • 500 г зеленої спаржі
  • 250 г черрі-томатів
  • 150 г сиру з блакитною пліснявою
  • 2 яйця
  • 250 г вершкового сиру
  • Чорний перець
  • Мускатний горіх
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Борошно, масло, сіль порубати ножем в дрібну крихту. Додати воду і швидко замісити тісто. Відправити його в холодильник мінімум на півгодини.
  2. Викласти тісто у форму діаметром 28 см і сформувати пальцями бортики.
  3. Спаржу помити, відрізати кінчики, нижню частину почистити. Розрізати на дві-три частини. Верхівки відкласти, а нижні частини розрізати на шматочки довжиною 1 см.
  4. Відкладену спаржу відварити протягом хвилини в киплячій воді, відразу облити холодною водою.
  5. Помідори черрі помити і розрізати навпіл.
  6. Сир, яйця, сіль, перець, мускатний горіх скласти в чашу блендера і збити до отримання однорідної маси. Додати дрібно нарізану спаржу, викласти начинку на тісто.
  7. Зверху красиво розкласти шматочки спаржі і помідорів. За бажанням скропити оливковою олією.
  8. Випікати пиріг в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 35 хвилин. За цей час тісто має підрум'янитися, а начинка – схопитися.
  9. Перед подачею остудити і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які страви можна приготувати із замороженої спаржевої квасолі . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами страв зі шпинату .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти