Не знаєте, як смачно приготувати телятину ? Це м'ясо відноситься до дієтичного, тому поводитися з ним слід обережно і обдумано.
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:
Котлети на кісточці смажать на сковороді; задню частину запікають; грудинку – тушкують; вирізку можна відварити або ж приготувати в су-вид. Щоб не пересушити дороге м'ясо, телятину часто шпигують шматочками сала або загортають у тонкі скибочки бекону.
Гуляш з телятини по-угорськи
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- Телятина – 800 г
- Окріп – 150-200 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Паприка – 1 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Ріпчасту цибулю – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Перець чилі – 1/3 стручка
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Розігріти на середньому вогні велику глибоку сковороду, розтопити в ній вершкове масло.
- Очистити від лушпиння та дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Відправити його на сковороду і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
- Додати до цибулі паприку і часник, пропущений через прес.
- Лимон натерти на дрібній тертці – отриману цедру додати до цибулі і часнику. Туди ж вичавити сік з лимона. Продовжити обсмажувати.
- Налити в сковороду окріп і додати томатну пасту. Отриманий соус добре перемішати.
- Телятину нарізати шматочками середнього розміру і викласти в соус. Якщо потрібно – додати окріп, щоб соус повністю покрив м'ясо. Посолити і тушкувати під кришкою протягом 1 години.
- У мисочці змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Туди ж відправити лавровий лист і дрібно нарізаний перець чилі. Тушкувати ще 20-30 хвилин.
- Подавайте гуляш гарячим разом з картопляним пюре, макаронами або відвареним рисом. За бажанням блюдо можна посипати подрібненою зеленню.
Теляча корейка в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 1 кг телячої корейки
- Сік 1 лимона
- Кілька гілочок чебрецю
- 1 головка часнику
- 5 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Телятину добре промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.
- Змішуємо сік лимона, оливкова олія, сіль, перець. Гарненько змащуємо сумішшю весь шматочок м'яса, даємо постояти в маринаді мінімум 30 хвилин. Можна відправити на всю ніч в холодильник.
- Часник миємо проточною водою і обсушуємо.
- На деко кладемо м'ясо, цілу головку часнику, кілька гілочок чебрецю і відправляємо все в духовку на 60 хвилин при 180 ° С. Якщо активно виділяється сік з м'яса – поливаємо ним періодично весь шматочок. Якщо хочеться шматочок більш рум'яний і сухий – запікаємо довше. Після приготування даємо м'ясу "відпочити".
- Подаємо телячу корейку гарячою або холодною.
Рулетики з телятини по рецепту Юлії Висоцької
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- Телятина – 800 г
- Лук червоний – 1 шт.
- Ізюм – 2 жмені
- Сир козячий твердий – 70 г
- Кедрові горіхи – 1 жменя
- Часник – 1 зубчик
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Домашні панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль морська – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Дерев'яні шпажки попередньо замочити в холодній воді на 30-40 хвилин.
- Червону цибулю і часник почистити і дрібно порубати. Сир натерти на дрібній тертці.
- Розігріти в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і часник.
- Ізюм і кедрові горіхи викласти до цибулі з часником, все перемішати і ще трохи обсмажити.
- Додати домашні сухарі, все перемішати і викласти в інший посуд.
- Додати до родзинок з горіхами і цибулею сир, все перемішати.
- Телятину, видаливши плівки, нарізати тонкими шматками, відбити, посолити і поперчити, потім викласти на край кожної відбивної трохи начинки і скрутити рулетиками.
- Скласти разом два рулетика, вставивши між ними лавровий лист, і проткнути посередині шпажкою.
- Скропити рулети з усіх боків оливковою олією і обсмажити на розігрітій сковороді гриль до готовності. Потім запекти 15 хвилин в духовці при 190 ° C.
- Готовому м'ясу дати трохи відпочити на теплій тарілці і подавати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тушковану яловичину в томатному соусі .