I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з телятини: три рецепти смачних страв

Другі страви з телятини
Рецепти телятини на день народження
Рецепти телятини на день народження

Не знаєте, як смачно приготувати телятину ? Це м'ясо відноситься до дієтичного, тому поводитися з ним слід обережно і обдумано.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:

Реклама

Котлети на кісточці смажать на сковороді; задню частину запікають; грудинку – тушкують; вирізку можна відварити або ж приготувати в су-вид. Щоб не пересушити дороге м'ясо, телятину часто шпигують шматочками сала або загортають у тонкі скибочки бекону.

Читайте також:

Реклама

Гуляш з телятини по-угорськи

Венгерський гуляш з телятини
Венгерський гуляш з телятини

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • Телятина – 800 г
  • Окріп – 150-200 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чилі – 1/3 стручка
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігріти на середньому вогні велику глибоку сковороду, розтопити в ній вершкове масло.
  2. Очистити від лушпиння та дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Відправити його на сковороду і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
  3. Додати до цибулі паприку і часник, пропущений через прес.
  4. Лимон натерти на дрібній тертці – отриману цедру додати до цибулі і часнику. Туди ж вичавити сік з лимона. Продовжити обсмажувати.
  5. Налити в сковороду окріп і додати томатну пасту. Отриманий соус добре перемішати.
  6. Телятину нарізати шматочками середнього розміру і викласти в соус. Якщо потрібно – додати окріп, щоб соус повністю покрив м'ясо. Посолити і тушкувати під кришкою протягом 1 години.
  7. У мисочці змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Туди ж відправити лавровий лист і дрібно нарізаний перець чилі. Тушкувати ще 20-30 хвилин.
  8. Подавайте гуляш гарячим разом з картопляним пюре, макаронами або відвареним рисом. За бажанням блюдо можна посипати подрібненою зеленню.

Теляча корейка в духовці

Запечена телятина
Запечена телятина

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1 кг телячої корейки
  • Сік 1 лимона
  • Кілька гілочок чебрецю
  • 1 головка часнику
  • 5 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Телятину добре промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.
  2. Змішуємо сік лимона, оливкова олія, сіль, перець. Гарненько змащуємо сумішшю весь шматочок м'яса, даємо постояти в маринаді мінімум 30 хвилин. Можна відправити на всю ніч в холодильник.
  3. Часник миємо проточною водою і обсушуємо.
  4. На деко кладемо м'ясо, цілу головку часнику, кілька гілочок чебрецю і відправляємо все в духовку на 60 хвилин при 180 ° С. Якщо активно виділяється сік з м'яса – поливаємо ним періодично весь шматочок. Якщо хочеться шматочок більш рум'яний і сухий – запікаємо довше. Після приготування даємо м'ясу "відпочити".
  5. Подаємо телячу корейку гарячою або холодною.

Рулетики з телятини по рецепту Юлії Висоцької

Рулетики з телятини
Рулетики з телятини

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • Телятина – 800 г
  • Лук червоний – 1 шт.
  • Ізюм – 2 жмені
  • Сир козячий твердий – 70 г
  • Кедрові горіхи – 1 жменя
  • Часник – 1 зубчик
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Домашні панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. Дерев'яні шпажки попередньо замочити в холодній воді на 30-40 хвилин.
  2. Червону цибулю і часник почистити і дрібно порубати. Сир натерти на дрібній тертці.
  3. Розігріти в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і часник.
  4. Ізюм і кедрові горіхи викласти до цибулі з часником, все перемішати і ще трохи обсмажити.
  5. Додати домашні сухарі, все перемішати і викласти в інший посуд.
  6. Додати до родзинок з горіхами і цибулею сир, все перемішати.
  7. Телятину, видаливши плівки, нарізати тонкими шматками, відбити, посолити і поперчити, потім викласти на край кожної відбивної трохи начинки і скрутити рулетиками.
  8. Скласти разом два рулетика, вставивши між ними лавровий лист, і проткнути посередині шпажкою.
  9. Скропити рулети з усіх боків оливковою олією і обсмажити на розігрітій сковороді гриль до готовності. Потім запекти 15 хвилин в духовці при 190 ° C.
  10. Готовому м'ясу дати трохи відпочити на теплій тарілці і подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тушковану яловичину в томатному соусі .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти