Сезон гарбуза в самому розпалі . Колись з її допомогою давали відсіч небажаним женихам, а тепер готують модні крем-супи. Головний овоч осені багатий вітамінами, амінокислотами і білками . Як приготувати гарбуз, щоб було і смачно, і корисно? Ми зібрали незвичайні рецепти.
Часи гарбузової каші давно в минулому, переконує столичний ресторатор Олексій Тюрін. Він пропонує приготувати головний осінній овоч в трьох незвичайних інтерпретаціях. Основа всіх рецептів – запечений гарбуз . Починаємо з крем-супу.
Крем-суп з гарбуза
"Беремо сім шматочків – це на одну порцію. Також додаємо запечену разом з гарбузом цибулю. Вона м'яка, тобто в неї немає у такого аромату, як в свіжої цибулі. Трохи додаємо моркви. Все в блендер. Додаємо трохи курячого бульйону або води і вершки", – розповідає Олексій Тюрін.
Трохи селери для пікантності, і суп готовий. Підігрійте, посипте смаженим насінням і влийте чайну ложку гарбузової олії для багатшого смаку.
Салат з гарбуза
Запечений гарбуз може урізноманітнити будь-який салат . Весь секрет у заправці, зазначає Олексій.
"Це соус на основі оливкової олії, меду, лимонного фрешу і гірчиці", – коментує шеф.
Кидаємо зелень – так вона повністю вбере в себе смак заправки. І додаємо сир фета, гарбуз, помідори і в'ялені томати – їх можна купити в магазині.
Піца з гарбузом
Наостанок печемо піцу з гарбуза. Можна взяти готову основу, а можна замісити тісто. Корж змащуємо соусом з сиру рікотта і кропу. Далі викладаємо сир, шматочки гарбуза, бекон і курку.
"Цю курочку ми попередньо варили при температурі 65 ºС в мішечку зі спеціями в воді. Ця технологія називається сувид", – говорить Олексій Тюрін.
Далі в духовку. Готову піцу посипаємо фетою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду гарбузового насіння .