Страви з гарбуза популярні в усьому світі. З помаранчевого осіннього овоча варять супи, додають його в рагу і каші, готують з ним салати і закуски.
Ми поділимося рецептами кращих сніданків з гарбуза, які припадуть до смаку всій вашій родині.
Гарбузова каша на кокосовому молоці
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 350 г кукурудзяної крупи
- 500 г мускатного гарбуза
- 70 г вершкового масла
- 150 г кокосового молока
- Сіль
- 50 г цукру
- 100 г сушеної журавлини або родзинок
- Горіхи – за смаком
- Ягоди – по сезону
Спосіб приготування:
- Відваріть кукурудзяну крупу дрібного помелу.
- Тим часом наріжте кубиками гарбуз, додайте вершкове масло і поставте на 20 хвилин у розігріту до 180 ºС духовку.
- Подрібніть горіхи, запечений гарбуз потовчіть до отримання однорідної маси, додайте трохи кокосового молока, сіль і перець.
- Влийте залишки молока і нагрійте.
- Викладіть гарбузову кашу на тарілку, прикрасьте журавлиною, горішками і ягодами.
Оладки з гарбузом і яблуками
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза
- 2 яйця
- 2 яблука
- 2 ст.л. цукру
- 1/2 ст. борошна
- Сметана – для подачі
- Сіль
- Рослинна олія
Дивіться відео, як приготувати гречані млинці з гарбузом:
Спосіб приготування:
- Гарбуз і яблука очистіть, натріть на тертці.
- Збийте яйця з цукром і перемішайте з гарбузом і яблуками, посоліть. Додайте борошно і все добре перемішайте. Тісто має бути схоже на густу сметану.
- Розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте оладки до рум'яної скоринки на середньому вогні з обох сторін. Відразу ж подавайте зі сметаною.
Сирна запіканка з гарбузом
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 250 г м'якоті гарбуза
- 300 г сиру
- 2 яйця
- 2 ст.л. манки
- 50 г родзинок
- 2 ст. л. сметани
- 3 ст.л. цукру
- Вершкове масло – для змащування форми
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- М'якоть гарбуза нарізати невеликими шматочками. Скласти нарізаний гарбуз в каструлю і залити невеликою кількістю води. Поставити на вогонь і варити до м'якості.
- Поки гарбуз готується, викласти в глибоку миску сир. Розім'яти його виделкою, додати сметану і ретельно перемішати. Потім додати запарені родзинки, яйця і цукор, ще раз перемішати.
- Злити рідину з гарбуза і розім'яти її в пюре. Отримане пюре трохи остудити і додати до сирної маси разом з манкою.
- Форму для випічки змастити маслом і викласти сирну масу. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати близько 30 хвилин, до золотистого кольору.
- Перед подачею сирно-гарбузову запіканку остудити і подавати разом зі сметаною. За бажанням посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарбузовий мармелад, а також ділилися рецептом печінкового паштету з гарбузом.